Ελλάδα

Γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο το «πασχαλινό τραπέζι» σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Πού έγκειται πιθανώς η επικινδυνότητα του να βρεθούμε με συγγενείς γύρω από το πασχαλινό τραπέζι.

Parallaxi
γιατί-μπορεί-να-είναι-επικίνδυνο-το-π-581528
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου @ Unsplash

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Τσιόδρας στη σημερινή του ενημέρωση, σε όσους ήδη μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα στην επαρχία για την περίοδο του Πάσχα.

Τους κάλεσε όλους να επιτηρούν την υγεία τους, να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να αυτοαπομονώνονται με την εμφάνιση του παραμικρού συμπτώματος, τονίζοντας ότι «ακόμη κι ένας πονόλαιμος θα πρέπει να αναφέρεται».

Ο κος Τσιόδρας έκανε λόγο για προστασία των μονίμων κατοίκων, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα ήθελαν να χαλάσουν τις γιορτές μας» όσοι ταξίδεψαν.

«Εγώ δεν θα ήθελα να είχα τέτοια ευθύνη πάνω μου, να μεταφέρω δηλαδή το ιό σε έναν επαρχιώτη ή σε έναν ηλικιωμένο».

«Δεν θα θέλαμε να διασπαρεί ο ιός αυτές τις μέρες και να δούμε τα αποτελέσματα 15 μέρες μετά από άτομα που είναι ασυμπτωματικά ή έχουν ήπια συμπτώματα και μεταδίδουν τον ιό σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Τυχόν λοιπόν συναθροίσεις μπορούν να διασπείρουν τον ιό. Αυτή είναι η ανησυχία μας. Ακόμη και με την ομιλία μπορεί να μεταδοθεί»

Συγκεκριμένα για το πασχαλινό τραπέζι και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επικινδυνότητα από υγειονομικής άποψης να συγκεντρωθεί κόσμος γύρω από ένα πασχαλινό τραπέζι έστω και αν δεν είναι πολλά άτομα, αναφορικά  είπε μεταξύ άλλων πως «Δεν μεταδίδεται ο ιός με τα ποτήρια και τα πιρούνια, μεταδίδεται με την κακή υγιεινή χεριών, όταν είσαι ασθενής και βήχεις, μερικοί λένε ότι ακόμα και με την ομιλία μπορεί να το μεταδώσει κάποιος, όταν έχει ελαφρά συμπτώματα, και είναι ήπια συμπτωματικός».

Το απόσπασμα της ερώτησης και της απάντησης:     

*Mε πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ / Βιντεο: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα