Γιατί υποχωρούν με αργούς ρυθμούς τα κρούσματα- Ασθενής με κοροναϊό έφυγε από νοσοκομείο στο Βόλο

Οι πληροφορίες για άλλες περιοχές, για την άρση του lockdown, καθώς και για το εμβόλιο.

Parallaxi
γιατί-υποχωρούν-με-αργούς-ρυθμούς-τα-κ-687573
Parallaxi
Με πολλές αρνητικές εξελίξεις ολοκληρώνεται ο Νοέμβριος αναφορικά με τη μάχη της χώρας απέναντι στον κοροναϊό. Ο προτελευταίος μήνας του χρόνου έφερε ένα δεύτερο lockdown, ενώ έχει αποδειχτεί ο πιο φονικός έως τώρα για την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας.Αναλυτικότερα, μέχρι χθες, δηλαδή μέσα σε 27 ημέρες, είχαν καταγραφεί 1.476 θάνατοι από κοροναϊό από τους συνολικά 2.102 που μετρά η χώρα από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα. Την ίδια στιγμή, εντός Νοεμβρίου ο ιός χτύπησε «κόκκινο» αφού σημειώθηκαν τα αρνητικά ρεκόρ τόσο σε κρούσματα, όσο και σε θανάτους και διασωληνωμένους.

Πάντως, είναι σαφής και η μείωση των κρουσμάτων, όπως επισήμαναν οι ειδικοί χθες, Παρασκευή, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 2.000 ημερησίως, με τη μείωση όμως αυτή να μην κρίνεται ως αρκετή ώστε να μας επιτρέπει να μπούμε σε συζητήσεις για άρση του lockdown.

Επιπλέον, παρά τη μείωση κρουσμάτων, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει ασφυκτική και αυτή δεν είναι μια κατάσταση που αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες ακόμα και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, αναμένεται να συνεχιστεί η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας.

Γιατί υποχωρούν με αργούς ρυθμούς τα κρούσματα

Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίουςπροχωρά αργά η αποκλιμάκωση της μετάδοσης του ιού, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε πως «το κύριο που φταίει είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού και αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο μέχρι αυτό το πράγμα να αρχίσει να συρρικνώνεται».

«Φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη κυκλοφορία ανθρώπων απ’ ό,τι την άνοιξη, αν αυτό οφείλεται σε ελέγχους ή στο ότι έχουν κάποιες λίγες δραστηριότητες συγκριτικά με τον Μάρτιο ανοικτές, αυτό πρέπει να το δει κανείς με πολύ μεγάλη προσοχή, κι αν χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για να πιάσουν τόπο, να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα, γιατί θα είναι κρίμα να ταλαιπωρούμαστε επί μακρότερον του αναγκαίου με αυτά τα περιοριστικά μέτρα. Πάντως, σίγουρα αυτήν τη στιγμή είμαστε σε σημείο πάρα πολύ επικίνδυνο, βαριάς άσχημης υποτροπής αν κάνουμε βιαστικά βήματα ως προς το άνοιγμα», είπε ακόμη ο ίδιος.

«Η αλήθεια είναι ότι τα νούμερα δεν δείχνουν να τείνουν ώστε την 7η να πάμε με πολύ μεγάλη άνεση στο άνοιγμα, αυτό μένει να το δούμε τις επόμενες ημέρες γιατί όπως τα νούμερα ξαφνικά ανεβαίνουν προς τα πάνω, έτσι και μπορεί ξαφνικά να μπουν σε κάμψη. Αλλά θα πρέπει σίγουρα να δούμε τους ανθρώπους στις εντατικές να μειώνονται πάρα πολύ, και αυτό θα σημαίνει ότι και οι θάνατοι θα μειώνονται, αλλά οι άνθρωποι στις Εντατικές θα πρέπει να μειωθούν πολύ, όπως και οι νοσηλευόμενοι θα πρέπει να μειωθούν. Θα έπρεπε να δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους για να χαλαρώσουμε κάπως τα μέτρα. Αν ανατρέξουμε πίσω και δούμε πού ήμασταν έναν μήνα πίσω σε αριθμό διασωληνωμένων διψήφιος ήταν ο αριθμός στις 25 Οκτωβρίου» κατέληξε.

Πότε μπορούμε να συζητάμε για άρση του lockdown;

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν έχει ακόμα συζητηθεί στην Επιτροπή μας και θα εξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε από μέρους της η κ. Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης.

Και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για την άρση του lockdown και για το τι θα ισχύσει στην περίοδο των γιορτών.

Όπως είπε «φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα, όπως άλλωστε σε όλη την Ευρώπη, όπως άλλωστε σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη» και υπενθύμισε ότι «για τις επόμενες 10 μέρες, τα υφιστάμενα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο. Και εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, στην πιστή εφαρμογή τους».

Η καμπύλη πέφτει, το επιδημιολογικό φορτίο όχι

Κατά τα λοιπά στοιχεία που επικαλέστηκαν οι ειδικοί, η καμπύλη των νέων κρουσμάτων στη χώρα μειώνεται, αλλά το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Υπολογίζεται ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περισσότερα από 25.000 στη χώρα.

Στην επικράτεια ο μέσος όρος των κρουσμάτων κυμαίνεται στα 2.000 κρούσματα ανά μέρα. Στην Αττική τα κρούσματα κινούνται περίπου στα 400 τη ημέρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη περίπου στα 600.

Ωστόσο, σε τουλάχιστον 18 περιοχές της χώρας, παρά την εφαρμογή του lockdown, τα κρούσματα αυξάνουν.

Ο λόγος για τις: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρο, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα.

Σταθεροποίηση στις νέες εισαγωγές ασθενών

Σχετικά με τις νέες εισαγωγές παρατηρείται κάποια σταθεροποίηση. Ανά την Ελλάδα νοσηλεύονται σήμερα περίπου 4.300 ασθενείς, πάνω από το 1/4 αυτών στη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, αναμένεται μία μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Θεσσαλονίκη: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη χθεσινή εφημερία του Παπαγεωργίου

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αφού τόσο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Παναγιώτης Τουχτίδης όσο και ο γιατρός Χρήστος Παπαστεργίου έκαναν λόγο σε δηλώσεις τους για ύφεση στις εισαγωγές κρουσμάτων Covid.

«Τέλειωσε πριν από λίγες ώρες μια ακόμη εφημερία και νομίζω πως ήταν η καλύτερη εφημερία των τελευταίων εβδομάδων. Οι εισαγωγές ασθενών covid είναι αρκετά μειωμένες, της τάξης των 50, όταν είχαμε συνηθίσει σε αριθμούς 80, 100 και 110», ανέφερε ο γιατρός κ. Παπαστεργίου, επισημαίνοντας πως «το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι επιτέλους υπάρχει μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων που είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς ξεκίνησε η εφημερία με 43 ασθενείς και είμαστε στους 38». Αυτό, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, «είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι, ελπίζω να μην είναι διάλειμμα και να είναι η αρχή της αποκλιμάκωσης αυτού του φαινομένου που ζούμε εδώ και τόσες εβδομάδες».

Την ύφεση στην κινητικότητα των κρουσμάτων και στη βαρύτητά τους επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τουχτίδης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, υπάρχουν τέσσερις κενές κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο, 225 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες COVID, ενώ και 140 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα.

«Είμαστε οριακά, αλλά σφίγγουμε τα δόντια», τόνισε, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Διαρκή rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη χώρα

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι συνολικά 9 δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών 8 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 1.188 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 33 θετικά κρούσματα covid-19, ποσοστό, (2,78%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν 18 άνδρες και 15 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές.

ΠΕ Βοιωτίας – Αλίαρτο

Πραγματοποιήθηκαν 144 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (1,39%). Αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.

ΠΕ Δράμας – Γήπεδο Ν. Αμμίσου

Πραγματοποιήθηκαν 175 rapid test και προέκυψαν 7 θετικά (4%). Αφορούν σε 2 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

ΠΕ Κορίνθου – Ζευγολατιό, Σπύρου Κωκώνη 2

Πραγματοποιήθηκαν 102 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Μαγνησίας – Πανθεσσαλικό Στάδιο, Βόλος

Πραγματοποιήθηκαν 245 rapid test και προέκυψαν 17 θετικά (6,93%). Αφορούν σε 11 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

ΠΕ Πάρου -Παροικιά

Πραγματοποιήθηκαν 116 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Σύρου – Ηρώων Πολυτεχνείου Ερμούπολη

Πραγματοποιήθηκαν 101 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Τρικάλων – Καλαμπάκα

Πραγματοποιήθηκαν 216 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (0,92%). Αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.

ΠΕ Χαλκιδικής – Νέα Μουδανιά

Πραγματοποιήθηκαν 89 rapid test και προέκυψαν 5 θετικά (5,61%). Αφορούν σε 1 άνδρα και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 46 έτη.

Σημεία ελέγχων – Σάββατο 28 Νοεμβρίου

Σήμερα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

– Γλυφάδα: Άλσους 15 (χώρος parking απέναντι από το Δημαρχείο Γλυφάδας), 10:00-15:00

– Κέρκυρα: Αλυκές Ποταμού, 10:00-14:00

– Ρόδος: Parking Αθλητικού Κέντρου Καλλιπάτειρα, 10:00-15:00

Στο «κόκκινο» η Πέλλα – Πρώτη σε επιδημιολογικό φορτίο
Λάρισα: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων – Γεμάτες οι ΜΕΘ
Γώγος: Πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε ότι «το lockdown έγινε οριζόντια για να μη μεταφερθεί το κλίμα της Θεσσαλονίκης και στις άλλες πόλεις».

Επίσης, τόνισε ότι «το πρόβλημα των κλειστών δομών είναι πολύ σημαντικό και το βλέπουμε τώρα».

«Η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και πάει και λίγο προς τα κάτω. Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον», συνέχισε.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το τι θα ανοίξει, όμως πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι, επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Παπαθανάσης: Η κόρη μου είναι γιατρός σε μονάδα με ασθενείς COVID

Για την κόρη του Αργυρώ που εργάζεται ως ειδικευόμενη γιατρός στο “Αττικόν” μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά “με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δινόταν η δυνατότητα σε γιατρούς ειδικευόμενους να προσέλθουν σε νοσοκομεία αναφοράς COVID, η κόρη μου επέλεξε να πάει στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Σήμερα υπηρετεί σε μονάδα θεραπείας ασθενών με COVID.

Νομίζω ότι κάνει το καθήκον της, όπως ανέμενα να κάνει. Και φυσικά εννοείται ότι τη στηρίζει όλη η οικογένεια. Βεβαίως μας λείπει λίγο, γιατί στο σπίτι βρίσκεται κατά κάποιον τρόπο σε απομόνωση. Δεν την αγκαλιάζουμε, δεν τη φιλάμε. Αλλά θα περάσει κι αυτό και όλοι όσοι έχουμε στερηθεί την αγκαλιά των δικών μας ανθρώπων, των ανθρώπων που αγαπάμε, θα την απολαύσουμε και πάλι”. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι “όλοι μας πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Οι γιατροί, όπως η κόρη μου και όλο το ηρωικό νοσηλευτικό προσωπικό είναι στις θέσεις τους για εμάς και εμείς παραμένουμε στα σπίτια μας, τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως τα ορίζουν οι ειδικοί επιστήμονες. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να έρθουμε και πάλι κοντά στους ανθρώπους που μας λείπουν”.

Λάζος : Ασθενείς ζητούν tablet για να δουν τους δικούς τους

Συγκλονίζει με την μαρτυρία του ο  Γαβριήλ Λάζος, Προϊστάμενος ΜΕΘ Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

«Η επικοινωνία είναι γνωστό ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και ήταν ένας τρόπος που βρήκαμε προκειμένου να μπορούν οι ασθενείς αυτοί να επικοινωνούν με τους οικείους τους» είπε ο κ. Λάζος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πολλές φορές είναι μόνοι τους γιατί οι συγγενείς τους δεν μπορούν να έρθουνε. Επομένως, εμείς θα πρέπει να βάλουμε ψυχή και φιλότιμο και να «κάνουμε» τους οικείους τους».

«Έτσι επιλέξαμε ως λύση του tablet. Πολλές φορές μεταφέρουμε όντως την πληροφορία μετά την αφύπνισή τους ότι έχουν επικοινωνήσει οι γιατροί μας με τους οικείους τους –κάποιοι το πιστεύουν, άλλοι είναι πιο δύσπιστοι- και μέσω της λύσης αυτής και του skype μπορούν να επικοινωνούν και να βλέπουν απευθείας τους δικούς τους» εξηγεί.

«Αντίο» από το προαύλιο

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει ο κ. Λάζος, έχει τύχει στο πρώτο κύμα να τους ζητήσουν άδεια από τη διοίκηση το νοσοκομείου προκειμένου να έρθουν στο προαύλιο χώρο της μονάδας ώστε να δουν έστω από μακριά τον συγγενή τους και να τον αποχαιρετίσουν.

Τι λένε οι ειδικοί για το εμβόλιο

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι κ.κ. Απόστολος Κομνός, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου Λάρισας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, και Γιώργος Λαμπρούλης, πνευμονολόγος – βουλευτής ΚΚΕ, αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και τις εξελίξεις στον τομέα του εμβολίου.

Ο κ. Λαμπρούλης, δήλωσε οικειοθελώς ότι θέλει να βοηθήσει στο ΕΣΥ με την ιδιότητα του ιατρού, αλλά λόγω γραφειοκρατίας αναμένει.

«Όπως ενημερώθηκα και εχθές, απαιτείται μια είδους σύμβαση, που θα πρέπει να υπογραφεί από όσους γιατρούς επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας, ώστε να ενταχθούν. Είναι κατανοητό, αλλά για τις διαδικασίες αυτού του τύπου, ειδικά σε φάση πανδημίας, με τα τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προβλέψει. Εννοείται ότι θα υπογράψω όταν έρθει τη σχετική σύμβαση. Σε ό,τι με αφορά, πέρα από την ειδικότητά μου ως πνευμονολόγος, προέρχομαι από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Από τη στιγμή που θα υπερκεραστεί αυτό το γραφειοκρατικό ζήτημα, εκεί θα ενταχθώ», είπε ο κ. Λαμπρούλης.

«Υπάρχουν αχτίδες ελπίδας. Ενώ είχαμε 25-30 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, χτες είχαμε μόνο 13. Αυτό μας δίνει μια ελπίδα, και σύμφωνα και με τα σχετικά στοιχεία, ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει μειωθεί. Αυτά δε λένε πολλά για την κατάσταση στις ΜΕΘ, αλλά όπως φαίνεται τα νοσοκομεία θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Οι 300 κλίνες που διαθέτουν και τα δύο νοσοκομεία στη Λάρισα για τα ήπια περιστατικά, πιστεύω ότι είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Η δυσκολία υπάρχει σε ασθενείς που πρέπει να μπουν σε ΜΕΘ. Εκεί υπάρχει πρόβλημα γιατί από τους αρρώστους που είναι στις κλίνες ήπιας νοσηλείας, κάποιοι θα χρειαστούν υποστήριξη. Όλα τα νοσοκομεία θα έπρεπε να είχαν μετατρέψει τουλάχιστον το 5-10% των κρεβατιών τους σε ΜΕΘ και ΜΑΦ», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κομνός για τη σημερινή κατάσταση στη Λάρισα.

«Στα εμβόλια οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, πολύ θετικές, και αυτή είναι η λύση για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Θα είναι ασφαλή και ο κόσμος δε θα πρέπει να έχει αμφιβολίες. Τα δύο εμβόλια που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουν έγκριση μέσα στο Δεκέμβριο, έχουν δοκιμαστεί σε πάνω από 80.000 ανθρώπους. Σε αρκετές χώρες τα έχουν πάρει ασθενείς παραπάνω από έξι μήνες και δεν έχει εκδηλωθεί κάποια σοβαρή παρενέργεια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται ο κόσμος και είναι η λύση στο πρόβλημα που έχουμε. Αρκεί να αντέξει το σύστημα υγείας μέχρι την άνοιξη και νομίζω ότι τότε θα αρχίσει να φαίνεται η επίδραση του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών. Αν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα πάμε και στην ανοσία της αγέλης», είπε από την πλευρά του ο κ. Μανωλόπουλος.

«Υπάρχουν ελπιδοφόρες εξελίξεις και στα φάρμακα, κυρίως με τα μονοκλωνικά αντισώματα, που και αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά. Αυτά όμως είναι χρήσιμα στην πρώιμη φάση της λοίμωξης. Αυτά είναι εργαλεία πιο ακριβά, είναι πιο δύσκολα στην παραγωγή, άρα δεν μπορούμε να έχουμε εδώ εκατομμύρια δόσεις. Θα καθοριστούν κριτήρια σε ποιους μπορούν να χρησιμοποιηθούν», συνέχισε ο ίδιος.

«Η παγκόσμια κοινότητα περιμένει να ξεκινήσει η διάθεση των εμβολίων στις χώρες τους. Εμείς προτρέπουμε από τη στιγμή που θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι θα πρέπει και οι Έλληνες να θωρακιστούν μέσω του εμβολιασμού. Φυσικά και θα το κάνω το εμβόλιο», είπε από την πλευρά του ο κ. Λαμπρούλης.

«Ακόμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αχτίδες αισιοδοξίας υπάρχουν. Το εμβόλιο θα έρθει, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί θα περάσουν μήνες. Όλους αυτούς τους μήνες θα κινδυνεύουμε. Θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκα όλοι υποχρεωτικά. Αν ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα θα έχουμε πάλι αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην εφησυχάζουμε», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κομνός.

Με πληροφορίες από Στ.Τ./AΠΕ-ΜΠΕ/ skai/ Παραπολιτικά/ Mega / Ant1 / in.gr / e-thessalia.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα