Διεθνή

Γιορτές, πάρτι και ρομαντικά δείπνα σε κατάσταση καραντίνας; Κι όμως, γίνεται

Καφέ, μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφοι έχουν κλείσει, οικογενειακές συγκεντρώσεις και συναντήσεις με φίλους απαγορεύονται. Yπάρχουν όμως τρόποι διασκέδασης και ψυχαγωγίας ακόμη και σε αυτή την «άβολη» περίοδο της απομόνωσης.

Parallaxi
γιορτές-πάρτι-και-ρομαντικά-δείπνα-σε-573699
Parallaxi

Καφέ, μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφοι έχουν κλείσει, οικογενειακές συγκεντρώσεις και συναντήσεις με φίλους απαγορεύονται, οι εκδηλώσεις έχουν ανασταλεί. Υπάρχουν όμως τρόποι διασκέδασης και ψυχαγωγίας ακόμη και σε αυτή την «άβολη» περίοδο της απομόνωσης.

Η Βρετανίδα δημοσιογράφος Caroline Davies σε άρθρο της στην Guardian προτείνει εναλλακτικούς τρόπους που προσφέρονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάζουμε και στο σπίτι.

Παιδικά Γενέθλια Η θεατρική ομάδα Magical Quests του Λονδίνου δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένες εκδηλώσεις μέσω του application Zoom. Η Jessica Kingsley, ιδρύτρια της ομάδας, έχει δεχτεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά από ένα πάρτι ενός μικρού αγοριού με θέμα το Frozen, που προβλήθηκε στο BBC News. Η ίδια πρωταγωνιστούσε ως Έλσα και ήταν τόσο «ζωντανό» το σκηνικό που τα παιδιά νόμιζαν ότι τους μιλούσε πραγματικά η ηρωϊδα. Η ομάδα που μέχρι τώρα παρουσιαζόταν η ίδια στα πάρτι τώρα μπορούν μέσω οθόνης να ενσαρκώσουν πλήθος παιδικών ηρώων, όπως η Ραπουνζέλ, η μικρή Γοργόνα και άλλους σούπερ ήρωες. Μάλιστα η ομάδα διοργανώνει events πλέον και για μεγάλους.

Ρομαντικό δείπνο για δύο Μπορούν ακόμη κάποιοι να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο για να γιορτάσουν μία επέτειο, έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα πολυτελές εστιατόριο και χωρίς φυσικά να πρέπει να κάνουν τη λάντζα μετά. Παρέχονται υπηρεσίες delivery από top class εστιατόρια, βραβευμένα με αστέρι Michelin που φέρνουν στην πόρτα των Βρετανών τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Η πλατφόρμα SUPPER, συνδεδεμένη με κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου προσφέρει αυτό ακριβώς και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Peter Georgiou, τα ποσά των παραγγελιών υπερβαίνουν κατά πολύ τα αντίστοιχα προ κοροναϊού.

Κινηματογραφικά ραντεβού Τα σινεμά έχουν κλείσει αλλά οι κινηματογραφικές βραδιές μπορούν να οργανωθούν και από το σπίτι. Το Netflix και το Zoom δίνουν τη δυνατότητα για ταυτόχρονη προβολή μιας ταινίας με κάποιον δικό σου, ακόμη και όταν βρίσκεστε χωριστά. Επίσης, ορισμένα κινηματογραφικά στούντιο έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για πρώιμη κυκλοφορία των ταινιών στο διαδίκτυο, οι περισσότερες από τις οποίες θα είναι διαθέσιμες on demand σε κάποιες πλατφόρμες. Τέτοιες ταινίες είναι η Emma, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Jane Austin, το θρίλερ The Hunt, το επιστημονικής φαντασίας φιλμ τρόμου The Invisible Man και η ταινία με τον σούπερ ήρωα Bloodshot.

Μουσικά “happenings” Το παράδειγμα των Ιταλών που κατακλύζουν το διαδίκτυο με εικόνες όπου τραγουδούν όλοι μαζί από τα μπαλκόνια τους στήνοντας αυτοσχέδια πάρτι γειτονιάς, μιμούνται και οι Άγγλοι. Την προηγούμενη εβδομάδα στο Bramhall τραγούδησαν όλοι μαζί από τα παράθυρά τους το Happy Birthday σε έναν 84χρονο άνδρα. Είτε από παράθυρα, είτε από τα μπαλκόνια και κήπους η μουσική διασκεδάζει, αλλά κυρίως εμψυχώνει. Αρκεί πάντα να τηρούνται οι σωστές αποστάσεις.

*Από το άρθρο How to enjoy birthdays and romantic dinners in lockdown της Caroline Davies στο Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα