Ελλάδα

Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα μαρτυρία – Βρήκα τον πατέρα μου με ανοιχτό κεφάλι

«Ο μπαμπάς μου ήταν δεμένος στα πόδια και στα χέρια στο κρεβάτι και φώναζε όλη τη νύχτα “νερό, νερό, νερό”», δήλωσε.

Parallaxi
γηροκομείο-στα-χανιά-νέα-μαρτυρία-βρ-752161
Parallaxi

γηροκομείο Χανιά

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο γηροκομείο των Χανίων, την ώρα που η έρευνα διευρύνεται και σε υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα κατά περιουσίας. Όπως αποκάλυψε το OPEN, οι θάνατοι που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών είναι πλέον περισσότεροι από 80, καθώς κάποιοι άνθρωποι που κατέληξαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν είχαν δηλωθεί.

«Ο μπαμπάς μου ήταν δεμένος στα πόδια και στα χέρια στο κρεβάτι και φώναζε όλη τη νύχτα “νερό, νερό, νερό” και κανείς δεν πήγαινε να του δώσει ένα μπουκάλι νερό», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η κόρη ενός 70χρονου.

Ο πατέρας της έμεινε στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων για δύο μόλις μήνες. Τα όσα καταγγέλλει συγκλονίζουν: «Η κόρη μου τον βρήκε με ανοιχτό το κεφάλι, είχε πέσει ο άνθρωπος, ούτε μας ενημέρωσαν. Μας έλεγαν δεν ξέρουμε, μπορεί λέει λίγο να χτύπησε, δεν ξέρουμε, εδώ κάπου χτύπησε, δεν έχει τίποτα, ενώ ο άνθρωπος ήταν με ανοιχτό το κεφάλι. Και η κόρη μου πήγε και του έβαλαν ένα χανζαπλάστ, ενώ χρειαζόταν ράμματα. Δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ήταν με ανοιχτό το κεφάλι».

Πηγή: OPEN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα