Top

Γηροκομείο στα Χανιά: Παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας- Οι νέες δηλώσεις της ιδιοκτήτριας

Τι λένε επίσης πρώην υπάλληλοι, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και νομικοί σύμβουλοι.

Parallaxi
γηροκομείο-στα-χανιά-παρέμβαση-του-υπ-752544
Parallaxi

Νέες πληροφορίες γνωστοποιήθηκαν γύρω από την υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρεμβαίνει για τις συνθήκες λειτουργίας και έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για την ακρίβεια, το υπουργείο «απέστειλε την Παρασκευή, 23 Απριλίου, στην Περιφέρεια Κρήτης επείγον αίτημα ενημέρωσης αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Καθώς ενδέχεται να υπάρχουν ποινικές προεκτάσεις, η υπόθεση εξετάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων».

Την ίδια ώρα, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου κάνει λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες:

«Διατηρώ τον οίκο ευγηρίας επί 12 συναπτά έτη. Όλα όσα ακούγονται για εμάς είναι ανυπόστατα. Είναι ψευδείς οι καταγγελίες. Κάνουμε ό,τι πρέπει αναφορικά με τους φιλοξενούμενης της μονάδας. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη, η αλήθεια θα φανεί», λέει μιλώντας στην «Νέα Τηλεόρασης Κρήτης».

Και ο εκπρόσωπος εργαζομένων του νοσοκομείου όμως λέει τα εξής:

«Ακούγοντας όλες αυτές τις καταγγελίες είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Δουλεύουμε εδώ από τις αρχές της επιχείρησης. Ποτέ δεν έχουμε κακοποιήσει, ποτέ δεν έχουμε χτυπήσει. Τα χέρια μας είναι καθαρά. Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες» και προσθέτει σχετικά με τους πρώην εργαζομένους που έκαναν τις καταγγελίες: «Μετά τις απολύσεις τους ίσως έχουν τους δικούς τους λόγους, αλλά εγώ δεν μπορώ να τους ξέρω. Πάντως υπάρχει σκοπιμότητα. Εχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Καταγραφόμαστε από κάμερες όλο το 24ωρο και θα φανεί αν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές».

«Δούλεψα στο γηροκομείο τα τελευταία 3 χρόνια και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Ουδέποτε υπήρξε κακοποίηση. Ημασταν μια οικογένεια με τους ηλικιωμένους και είχαμε συχνή επικοινωνία με τους συγγενείς. Προφανώς υπάρχει δόλος πίσω από τις καταγγελίες. Ξέρουμε ποιος έχει κάνει τις καταγγελίες. Ο συγκεκριμένος δεν ήθελε να κάνει τεστ κορωνοϊού όσο ήταν εδώ». Ενώ, για τις καταγγελίες περί ασιτίας η μαγείρισσα της δομής λέει: «Είναι ψέματα όλα αυτά. Ολοι εδώ τρώνε από το πρωί ως το βράδυ στις 20:30. Ειμαστε συνέχεια ανοιχτά. Δεν ξέρω γιατί κάποιος να έκανε αυτές τις καταγγελίες», δήλωσε πρώην υπάλληλος της δομής.

Μαρτυρίες για το γηροκομείο στα Χανιά: Τα πόδια της θύμιζαν τους κρατούμενους στο Άουσβιτς

Οι νομικοί σύμβουλοι του οίκου ευγηρίας εξέδωσαν από μέρους τους ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνουν ότι θα ζητήσουν από τις Αρχές να τηρηθεί η μυστικότητα της προανάκρισης και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας του πελάτη τους.

Παράλληλα, όπως τονίζουν θα προτείνουν τουλάχιστον 50 συγγενείς φιλοξενούμενων, ώστε οι τελευταίοι να περιγράψουν τις συνθήκες διαβίωσης στον οίκο ευγηρίας.

Παρακάτω η ανακοίνωση των νομικών συμβούλων:

“Αύριο το πρωί θα μεταβώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο συνάδελφος μου κ. Σφακιωτάκης στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων προκειμένου να ζητήσουμε την τήρηση της μυστικότητας της προκαταρκτικής διαδικασίας και του σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες και να προτείνουμε τουλάχιστον 50 συγγενείς φιλοξενούμενων της μονάδας παλαιότερων και τωρινών για να καταθέσουν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στον οίκο, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί από κανένα.

Καθώς και να μην παρασύρεστε από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όταν στον οίκο ευγηρίας έχουν φιλοξενηθεί αυτά τα χρόνια πάνω από 1.100 άτομα, ενώ οι πέντε καταγγέλλοντες περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι λασπολογώντας.

Με πληροφορίες από zarpanews.gr /ΑΠΕ-ΜΠΕ /Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα