Top

Γκ. Μαγιορκίνης: Χωρίς αρνητικό τεστ για κοροναϊό ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Σημείωσε επίσης πως δεν έχουν αλλάξει οι οδηγίες και παραμένει εξαιρετικά σημαντική η προστασία των ευάλωτων ομάδων

Parallaxi
γκ-μαγιορκίνης-χωρίς-αρνητικό-τεστ-γι-648377
Parallaxi
Εικόνα: Στιγμιότυπο youtube

Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σημείωσε πως 163 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται και σήμερα στην Αττική, 18 στα Τρίκαλα, 11 στη Θεσσαλονίκη, 6 στα Ιωάννινα και 4 στην Κάλυμνο.

Ανησυχία προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως

Ο κύριος Μαγιορκίνης σημείωσε πως η πανδημία προκαλεί ανησυχία προκαλεί σε παγκόσμια κλίμακα. Όπως είπε, εκείνο που είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι μια ισορροπία της επιδημίας μέχρι να πάμε στο εμβόλιο. Επιπλέον, ο καθηγητής τόνισε πως σε παγκόσμια κλίμακα, κοινός τόπος είναι η αποφυγή του lockdown, ενώ προτελευταίο τοποθετείται το μέτρο του κλείσιματος των σχολείων.

Για μια ακόμη ημέρα, η Επιτροπή διαπιστώνει πως το δεύτερο κύμα των διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει ανησυχητικά ενεργό. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, οι συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, ξεπερνούν τους 5 ανά ημέρα. Αν και ο αριθμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε σήμερα, εχθές καταγράφτηκαν 9 θάνατοι. Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως παρατηρείται μικρή μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, αλλά πρέπει να αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Η Αττική παραμένει το επίκεντρο του κορωνοϊού

Η Αττική συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη διενέργεια rapid test στο κέντρο της Αθήνας, σε πλατεία Βάθης, Αμερικής και Κυψέλης. Όπως είπε, εκτελέστηκαν 600 rapid test και ως τις 16.00 και από αυτά είχαμε 6 θετικά, 4 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς.

Το προφίλ των θανόντων από τον κορωνοϊό παραμένει ίδιο. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε και μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για το ποσοστό θανάτων επί των διαγνώσεων που φαίνεται μικρότερο από το πρώτο κύμα. Επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να μεταλλάσσεται σε λιγότερο θανατηφόρος, κάτι που πιθανότατα σημαίνει και μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης όμως τόνισε πως δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, που να αποδεικνύουν μια τέτοια υπόθεση. Το μικρότερο ποσοστό θανάτων οφείλεται στον εκτεταμένο έλεγχο – περισσότερα τεστ – και πρέπει να θεωρούμε τον κορωνοϊό εξίσου θανατηφόρο και επικίνδυνο.

Το εμβόλιο για την γρίπη και το τεστ κορωνοϊού

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως είναι εξαιρετικά σημαντική η προστασία των ευάλωτων ομάδων, να κρατήσουν όλοι την αυτοπροστασία τους για μικρό χρονικό διάστημα. Τέλος, ο καθηγητής σημείωσε πως δεν έχουν αλλάξει οι οδηγίες για τον εμβολιασμό, δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για την διεξαγωγή του και δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος γι’ αυτό.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα