Γκ. Μαγιορκίνης: Να λειτουργούμε σαν σιωπηλοί φορείς μετά τις διακοπές

Όπως εξήγησε ο καθηγητής αυτή την περίοδο καταγράφονται τα κρούσματα που προέκυψαν μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Parallaxi
γκ-μαγιορκίνης-να-λειτουργούμε-σαν-σι-648377
Parallaxi
Εικόνα: Στιγμιότυπο youtube

Συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς επιβάλλει η εξέλιξη της πανδημίας, όπως τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ειδικής ενημέρωσης που έγινε την Παρασκευή 28/8.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαγιορκίνης, τα κρούσματα την τελευταία περίοδο εμφανίζονται υψηλότερα των 200 με ήπια αυξητικές τάσεις. Εμφανίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία 20-30 μεγάλη διασπορά.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής αυτή την περίοδο καταγράφονται τα κρούσματα που προέκυψαν μετά τον Δεκαπενταύγουστο ενώ οι νέες διαγνώσεις έχουν ηλικία μικρότερη από αυτή που περιμέναμε με βάση την ηλικιακή κατανομή στον ελλαδικό χώρο.

Στους νέους εμφανίζονται ήπια συμπτώματα και γι αυτό συχνά είναι αδιάγνωστοι και έτσι μεταδίδουν τον ιό γι’ αυτό γυρνώντας από τις διακοπές θα πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα. Έκανε σύσταση για χρήση μάσκας στις κοντινές επαφές μας με άλλους.

Αναφερόμενος στα εμβόλια, είπε ότι είναι βασισμένα σε τεχνολογίες για μαζική παραγωγή, αλλά δεν βιαζόμαστε να τα δώσουμε στον κόσμο, εκπτώσεις δεν γίνονται πρέπει να είναι πλήρως ελεγμένα και να ανταποκρίνονται σε όλους τους κανόνες της ιατρικής.

Παράλληλα,ο καθηγητής επέστησε την προσοχή όσον αφορά την επαφή με ηλικιωμένους.

“Ας μην βιαστούμε να δούμε τον παππού και την γιαγιά” είπε συγκεκριμένα κάνοντας λόγο για περιορισμό των κοινωνικών επαφών για διάστημα 7- 10 ημερών μετά τις διακοπές.

“Με βάση τα τελευταία στοιχεία η επιδημική καμπύλη της νόσου παραμένει σε υψηλότερα των 200 κρουσμάτων ανά μέρα με ήπιες αυξητικές τάσεις” είπε συγκεκριμένα τονίζοντας παράλληλα πως αυξητικές τάσεις παρατηρούνται και στις διασωληνώσεις.

Οι νέοι έχουν κατά βάση ήπια συμπτώματα, δεν γίνεται διάγνωση και έτσι δεν υπάρχει ιχνηλάτηση, περιέγραψε. Επίσης, κάλεσε τους γονείς να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα.”Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η επιδημία έχει παρατεταμένη κυκλοφορία”, επεσήμανε.

Πηγή: ΕΡΤ, skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα