Ελλάδα

Γκάγκα: Δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα αύξηση των κρουσμάτων

«Πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ τα... κορονοπάρτι δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών

Parallaxi
γκάγκα-δεν-περιμέναμε-τόσο-γρήγορα-αύ-711448
Parallaxi
Φωτογραφία: Μάριος Δαδούδης

Σε εγρήγορση βρίσκονται ειδικοί και κυβέρνηση καθώς τα νέα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν αύξηση, ενώ διαπιστώνονται μολύνσεις από τη μετάλλαξη του ιού σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής νοσοκομείου «Σωτηρία», σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αρκετή και προβληματίζει.

«Δεν το περιμέναμε έτσι γρήγορα».

Η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά είναι κατάλοιπο της εορταστικής περιόδου, αφού τα κρούσματα που θα προκύψουν από το άνοιγμα της αγοράς θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες.

«Δεν έχει σχέση με το άνοιγμα των καταστημάτων, πιθανώς είναι ό,τι έμεινε πίσω από τις γιορτές».

Πονοκέφαλος τα κορονοπάρτι για την ΕΛ.ΑΣ

Την ώρα που τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση, τα περίφημα κορονοπάρτι συνεχίζονται.

Όπως αποκάλυψε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, νεαροί νοικιάζουν σπίτια σε απομονωμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχουν γείτονες να ενοχληθούν και οργανώνουν πάρτι με αρκετούς καλεσμένους.

«Δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ο κόσμος».

Αναφερόμενος στην απόφαση για τις συναθροίσεις, ο κ. Μαυροειδάκος είπε ότι πρόκειται για ένα «επικοινωνιακό φιάσκο», που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις μέχρι να δοθούν επεξηγήσεις από την ηγεσία.

Σημείωσε ότι λήφθηκε μετά από εισήγηση των ειδικών, με την κ. Γκάγκα να επισημαίνει ότι «δεν είναι καιρός να μαλώνουμε ο ένας με τον άλλον αλλά να συνεργαστούμε όλοι μαζί».

Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», σημείωσε ότι είναι σημαντικό την περίοδο της πανδημίας να υπάρχουν περιορισμοί προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Είναι σημαντικό σε μια περίοδο πανδημίας να έχουμε κάποια όρια και να ξέρουμε πού μπορούμε να πάμε με μια σχετική ασφάλεια».

ΠΗΓΗ: MEGA / vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα