Ελλάδα

Γκάγκα: Τι είπε για σχολεία και λιανεμπόριο

Οι ειδικοί σήμερα θα συνεδριάσουν έκτακτα για να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. 

Parallaxi
γκάγκα-τι-είπε-για-σχολεία-και-λιανεμπ-680074
Parallaxi
εικόνα: Sakis Tb

μεταλλάξεις του ιού που εντοπίζονται τις τελευταίες ώρες στη χώρα, έχουν κρούσει τον κόδωνα του κινδύνου στην επιστημονική κοινότητα. Οι ειδικοί σήμερα θα συνεδριάσουν έκτακτα για να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. 

Η Μίνα Γκάγκα, η συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», βρέθηκε στον ΣΚΑΪ και μίλησε για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού στην χώρα μας τονίζοντας πως «Τα πάντα επανεξετάζονται με τα δεδομένα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία».

Συγκεκριμένα η κ. Γκάγκα δήλωσε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία, χωρίς να κλείσει το εμπόριο, σχολιάζοντας επίσης πως η κινητικότητα και το πόσο απροστάτευτοι μένουμε ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων και όχι το λιανεμπόριο ή τα σχολεία. : «Μπορούμε να έχουμε και τα δύο αν τηρούμε τα μέτρα. Τα κρούσματα στην Αττική ήταν αρκετά. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα»

Σχετικά με το εμβόλιο η κ Γκάγκα ανέφερε: «όσες δόσεις εμβολίου και να λάβουμε πάλι θα πρέπει να προσέχουμε, γιατί ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί πολύς κόσμος».

Για τα μεταλλαγμένα στελέχη τόνισε ότι: «το εμβόλιο δεν επηρεάζεται από τις μεταλλάξεις. Όλες οι μεταλλάξεις ανταποκρίνονται στο εμβόλιο. Υπάρχει συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση». Επίσης, ανέφερε ότι ελέγχονται τα ενεργά κρούσματα για το ποια ανήκουν στη μετάλλαξη, ενώ τα συμπτώματα της μετάλλαξης δεν διαφέρουν. Τέλος, η συντονίστρια Διευθύντρια της Πνευμονολογικής του «Σωτηρία» επεσήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν και οι ειδικές ομάδες εργαζομένων.

Δείτε επίσης: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα