Ελλάδα

Γκάγκα: Την επόμενη βδομάδα η κατ’ οίκον διάθεση αντιιικών χαπιών

Ποιους αφορά

Parallaxi
γκάγκα-την-επόμενη-βδομάδα-η-κατ-οίκο-827480
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

Ξεκινά η κατ’ οίκον διάθεση των χαπιών, όπως ανέφερε η Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε αρχικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση των αντιιικών χαπιών μολνουπιραβίρης κατά της covid-19, σε πολίτες υψηλού κινδύνου άνω των 18 ετών με θετικό τεστ, rapid ή PCR. Ανέφερε ότι δεν θα χορηγούνται σε εγκύους. Όπως είπε, θα γίνεται παράδοση κατ’ οίκον, κάτι που είναι σημαντικό για τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Ο θεράπων γιατρός θα υποβάλει αίτηση και η επιτροπή για τη χορήγηση του φαρμάκου θα απαντά σε 24 ώρες. Αποστέλλεται SMS και στον γιατρό και στον ασθενή και ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή, ο οποίος δίνει σε ειδική πλατφόρμα τη συγκατάθεσή του για το φάρμακο και εν συνεχεία επιβεβαιώνεται η διεύθυνση του ασθενούς για να λάβει τα χάπια.

«Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε η κυρία Γκάγκα, η οποία σημείωσε πως «τηρούμε τα μέτρα, αν και ξεκινά μια ήπια χαλάρωση των μέτρων».

Δείτε την ενημέρωση:

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα