Top

Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος – Παραιτήθηκε ένας εκ των συνηγόρων του

Τι θα ισχυριστεί στην απολογία του - Αίτημα συνεπιμέλειας για το παιδί καταθέτει ο δικηγόρος του πιλότου.

Parallaxi
γλυκά-νερά-στον-ανακριτή-ο-συζυγοκτόν-774643
Parallaxi

Το πρωί της Τρίτης 22 Ιουνίου στις 10:00 οδηγείται στον τακτικό ανακριτή ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του Καρολάιν που για σχεδόν 40 ημέρες προσποιούνταν πως κάποιοι άγνωστοι ληστές έκαναν το φριχτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου

Οπως όλα δείχνουν, ο 32χρονος συζυγοκτόνος θα υποστηρίξει στον ανακριτή πως ο φόνος δεν ήταν προσχεδιασμένος και πως εκείνο το βράδυ η ένταση ανάμεσα σε αυτόν και την Καρολάιν ήταν πολύ μεγάλη. Παράλληλα, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις καθώς για περισσότερο από έναν μήνα παρουσίαζε στις αρχές το σενάριο της υποτιθέμενης ληστείας, που ποτέ δεν έγινε.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του πιλότου, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου, αλλά και για δύο πλημμελήματα, της ψευδούς καταγγελίας, για άλλους υπόπτους και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, στις αρχές.

Τι θα υποστηρίξει

Σύμφωνα με τον συνήγορο του καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών, ο ίδιος θα ομολογούσε νωρίτερα την πράξη του, αλλά ήθελε χρόνο να σκεφτεί τι θα γίνει με το παιδί του. Κατά τον συνήγορό του, ο 32χρονος πιλότος «είπε όλη την αλήθεια στην τελευταία του προανακριτική κατάθεση στην αστυνομία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως «δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτας». Οπως έχει υποστηρίξει σε κατάθεσή του ο 32χρονος, – ο οποίος είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος- το βράδυ της δολοφονίας η Καρολάιν δεν ήθελε ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και το μωρό τους στο κρεβάτι.

Αίτημα συνεπιμέλειας καταθέτει ο δικηγόρος

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων θα βρεθεί στις 8 η ώρα ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών, προκειμένου να καταθέσει αίτηση για συνεπιμέλεια του παιδιού του, της μικρής Λυδίας.

Τη στιγμή που οι οικογένειες της 20χρονης Καρολάιν και του 32χρονου πιλότου είναι συντετριμμένες, προσπαθώντας να διαχειριστούν την πραγματικότητα πραγματικότητας και να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, τα βλέμματα στρέφονται στην τύχη της μικρής Λυδίας.

Εντός της εβδομάδας κοινωνικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια της μικρής. Κοινωνικοί λειτουργοί αναμένεται να επισκεφθούν τόσο την οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν στην Αλόννησο, όσο και την οικογένεια του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πάντως, η μητέρα της 20χρονης, δεν φαίνεται αρνητική στο να μοιραστεί η επιμέλεια μεταξύ των δύο οικογενειών. Έτσι, το σενάριο της συνεπιμέλειας μοιάζει να είναι ψηλά.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας θα δει ποιοι θα είναι τρόποι επικοινωνίας του 32χρονου με το παιδί του.

Δικηγόρος πιλότου: Ο Μπάμπης έδωσε το κινητό του στην αστυνομία 20 ημέρες μετά τη δολοφονία

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Για την υπόθεση μίλησε ο Αλ. Παπαιωαννίδης, ένας εκ των συνηγόρων του 33χρονου.

Σχετικά με το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, ο κ. Παπαιωαννίδης ανέφερε ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι το έδωσε στην αστυνομία 20 ημέρες μετά το συμβάν.

Μιλώντας για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν και το ότι ο 33χρονος βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, παρά το γεγονός ότι έκρυβε την αλήθεια για 37 ημέρες, ο κ. Παπαιωαννίδης σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «είναι τόσο ακραία η κατάσταση εκείνη την ώρα που δεν μπορούμε να κάνουμε καμία κρίση» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαιωαννίδη ο εντολέας του υποστηρίζει ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα»

Για τις κινήσεις του πιλότου μετά την δολοφονία, όπως η αφαίρεση της κάρτας από την κάμερα την οποία στην συνέχεια πέταξε στο πάτωμα, το παιχνίδι που στην αρχή υποστήριζε ότι είχε μέσα τα χρήματα που πήραν οι ληστές, ο κ. Παπαιωαννίδης είπε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί για αυτά λίγες ώρες πριν την απολογία του 33χρονου.

Ανέφερε ακόμα ότι ο 33χρονος θα πει τι σκεφτόταν και τι αισθανόταν εκείνη την στιγμή και πρόσθεσε «δεν μπορώ να ξέρω αν ο εντολέας μου πίστευε ότι ξεγέλασε την αστυνομία».

Ωστόσο, σημείωσε πως «η βούλησή του ήταν η παράδοσή του και η ομολογία της πράξης του» και τόνισε ότι ο εντολέας του «δεν αποδέχεται την εμπλοκή τρίτου προσώπου»

«Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του και η βούληση του είναι να πάρουν την επιμέλεια και οι δυο οικογένειες», κατέληξε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Παραιτήθηκε ένας εκ των συνηγόρων του

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 32χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος ομολόγησε την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, γνωστοποίησε ο δεύτερος συνήγορός του, Βασίλης Σπύρου.

Όπως είπε ο δικηγόρος έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις τηλεοπτικές κάμερες, ο ίδιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Διευκρινίζοντας είπε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

ΠΗΓΕΣ: ethnos.gr / ΣΚΑΙ / in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα