Top

Γλυκά Νερά: Τι κατέθεσε φίλη της Καρολάιν- Αλλαγή στην κατάθεση του 32χρονου

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το αποτρόπαιο έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο.

Parallaxi
γλυκά-νερά-τι-κατέθεσε-φίλη-της-καρολά-755767
Parallaxi

Νέες πληροφορίες για την κατάσταση της άτυχης Καρολάιν λίγο πριν τη δολοφονία της στα Γλυκά Νερά φέρνει στο φως φίλη της με κατάθεσή της.

Η φίλη της 20χρονης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη σχέση της Κάρολαιν με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη φίλη, η Καρολάιν το απόγευμα της 10ης Μαΐου, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί από τον σύζυγό της, έδειχνε ταραγμένη και πιεσμένη.

Οι δυο φίλες, που είχαν γνωριστεί στην Αλόννησο και βλέπονταν συχνά στην Αθήνα, είχαν συναντηθεί για καφέ.

Εκείνο το μεσημέρι η Καρολάιν της τηλεφώνησε και της ζήτησε να βρεθούν έξω.

Κατά τη φίλη της Καρολάιν, η τελευταία ήταν κλειστός χαρακτήρας και δεν μοιραζόταν τα προβλήματά της. Γι’ αυτό και δεν τη ρώτησε, εάν κάτι την απασχολούσε.

«Βρεθήκαμε την ημέρα πριν γίνει το κακό. Ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση αλλά όπως την άκουσα κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει. Βρεθήκαμε γύρω στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Βαρνάβα. Δεν ήρθε μόνη, πήρε μαζί της και το μωρό. Δε μου είπε γιατί ήταν ταραγμένη ούτε όμως και την ρώτησα. Να σας πω την αλήθεια όμως δε μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι λογικό με τόση κλεισούρα και με την πίεση της οικογένειας και των οικογενειακών υποχρεώσεων να ένιωθε πιεσμένη και ταραγμένη. Μετά από λίγη ώρα ήρθε εκεί που καθόμασταν και ο Μπάμπης και μείναμε περίπου μέχρι τις 8 το βράδυ. Σε γενικές γραμμές η Καρολάιν παρόλο που έδειχνε πολύ ανοιχτός και ευδιάθετος άνθρωπος στην πραγματικότητα πολύ κλειστός χαρακτήρας. Ήθελε να δείχνει καλό πρόσωπο στον έξω κόσμο και να κρύβει τα προβλήματα της. Παρόλο που κάναμε παρέα, δεν τα λέγαμε όλα ανοιχτά. Κρατούσε πράγματα για τον εαυτό της και απλά μου ανακοίνωνε ό,τι έκανε. Δεν μου ζητούσε την συμβουλή μου».

«Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε είχαν εφαρμογή στο κινητό τους για να βλέπει ο ένας που είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή», είπε ακόμη η φίλη μιλώντας στις αρχές.

Ως «συμπαθέστατο και πολύ προσγειωμένο» χαρακτήρισε η φίλη τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ενώ την Καρολάιν ως «δυναμική με μεγάλη αυτοπεποίθηση».

«Η Καρολάιν μου έλεγε κυρίως για τις επαγγελματικές επιδιώξεις και τα όνειρα τους. Παρόλο που είχε περάσει στο πανεπιστήμιο, δεν πατούσε καθόλου. Ήθελε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Κάτι ακόμα που θέλω να σας πω είναι ότι Καρολάιν πήγαινε σε ψυχολόγο. Και μάλιστα πολλές φορές μου είχε πει ότι δεν της άρεσε αυτά που της έλεγε η ψυχολόγος. Ήταν πολύ δυναμική κοπέλα και ήθελε να τα χειρίζεται όλα μόνη της. Γενικά ήταν κοπέλα με μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστευε πως μπορεί να αντιμετωπίσει και να τα καταφέρει όλα. Ήθελε να τα κάνει όλα μόνη της αυτό ισχύει και στο σπίτι. Τις δουλειές του σπιτιού , του μωρού και όλα τα έκανε μόνη της δεν είχε πάρει ποτέ κάποιον να την βοηθήσει. Τουλάχιστον αυτό ξέρω, δε μου είχε πει ποτέ κάτι σχετικό. Ήταν πολύ κρίμα αυτό που συνέβη. Πραγματικά επειδή ήταν φίλη μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω…».

Αναλυτικά οι κινήσεις του πιλότου μετά τη δολοφονία 

Ο 32χρονος πιλότος και καθ’ ομολογία δράστης του εγκλήματος μίλησε ξανά στους αστυνομικούς όσο έμεινε στη ΓΑΔΑ.

Στην εν λόγω συμπληρωματική κατάθεση, ο ίδιος ομολόγησε πως ξύπνησε την Καρολάιν και την έπνιξε.

Ερώτηση: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο.

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

Το έξυπνο ρολόι που φορούσε η Καρολάιν κατέγραφε τους καρδιακούς της παλμούς.

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος «ψυχολόγου»: Ήταν σε συνεννόηση με την αστυνομία

Όσα είπε η ιατροδικαστής

«Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Υπενθυμίζεται ότι, ο πιλότος ομολόγησε την Πέμπτη ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του και μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο 32χρονος, δεμένος και φορώντας αλεξίσφαιρο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Εν συνέχεια, πέρασε το κατώφλι του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε αναβολή για την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Αμέσως μετά, ο δολοφόνος μεταφέρθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επιπρόσθετα, ο πιλότος κατηγορείται για δύο πλημμελήματα για ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις Αρχές.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος 32χρονου: Να μην υπάρχει ανθρωποφαγία

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα