Top

Γονατίζουν τα νοσοκομεία- Διακομιδές ασθενών από την Αττική σε Χαλκίδα

Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Parallaxi
γονατίζουν-τα-νοσοκομεία-διακομιδές-625807
Parallaxi
Εικόνα: unsplash

Ανακοινώθηκαν 1142 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα από τον Εθνικό Οργανσιμό Δημόσιας Υγείας. Εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.348 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.758 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 466 (68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.408 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +20.51). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 356 ασθενείς.

Στην Αττική, καταγράφονται και την Κυριακή 7 Μαρτίου τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 1.142 κρούσματα, στην Αττική καταγράφονται τα 569 ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 130. Σημειώνεται ότι την Κυριακή τα τεστ κορονοϊού που διεξάγονται είναι μειωμένα.

Κοροναϊός: 569 κρούσματα σε Αττική- 130 στη Θεσσαλονίκη

SOS από τα νοσοκομεία της Αττικής – Διακομιδές ασθενών στη Χαλκίδα

Σε έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της «ασφυξίας» που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ λόγω των πολλών εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, προχωρούν οι Αρχές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, 30 ασθενείς από την Αττική θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μάλιστα οι 10 πρώτοι αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα, Κυριακή, 7 Μαρτίου, από το Λαϊκό νοσοκομείο.

Παράλληλα οι πρώτοι τέσσερις ιδιώτες γιατροί – από τους 16 που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας- έχουν μεταβεί στην Παμμακάριστο. Συνολικά πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο έχει ζητήσει 50 ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνουν τα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω του τρίτου κύματος κορονοϊού.

Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και σε ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία, ενώ δεν αποκλείεται και η επίταξη, αν και δεν είναι το σενάριο που θα ήθελαν οι Αρχές.

Ασφυξία στις ΜΕΘ

Η χθεσινοβραδινή (06/03) δύσκολη εφημερία των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αττική δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Την διαχείριση της κατάστασης συζήτησαν οι αρμόδιοι σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωί υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η χθεσινή εφημερία στο λεκανοπέδιο ήταν πολύ δύσκολη, καθώς έγιναν 276 εισαγωγές ασθενών με covid-19, ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αριθμός σ’ αυτό το κύμα της πανδημίας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η εβδομάδα που ξεκινά από αύριο Δευτέρα, αναμένεται να ωθήσει το ΕΣΥ στα άκρα, ενώ ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκεται στα όριά του.

Χαρακτηριστικό της εφημερίας του Σαββάτου που έληξε σήμερα το πρωί στις 8:00 είναι το γεγονός ότι στο Σωτηρία, οι 80 από τις 84 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, ενώ ελάχιστες είναι οι ελεύθερες στα υπόλοιπα νοσοκομεία αναφοράς. Hδη, το ΝΙΜΤΣ είναι σχεδόν γεμάτο από περιστατικά non Covid-19 και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκκένωση των κλινικών του Σισμανόγλειου, ώστε να αρχίσει να δέχεται περιστατικά Covid-19 από την ερχόμενη Τρίτη.

Το Μεγανήσι στα πρώτα covid-free ελληνικά νησιά

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την νέα τουριστική περίοδο στο Μεγανήσι, καθώς κατατάσσεται στα πρώτα covid-free ελληνικά νησιά . “Το Μεγανήσι στην τρέχουσα συγκυρία ανοίγει νέα σελίδα και πλέον αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ασφάλεια”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παύλος Δάγλας, ο οποίος παρέθεσε τα ακριβή στοιχεία των εμβολιασμών.

«Έγινε μία τιτάνια προσπάθεια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών. Στις 4 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η 2η φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για 445 άτομα. Επίσης, την ίδια ημέρα, έγινε η 1η δόση του εμβολίου σε 167 κατοίκους, ώστε στις 24 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί για αυτούς η 2η φάση, το ποσοστό των εμβολισμένων πολιτών στο Μεγανήσι, θα ανέλθει στο 85%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δάγλας, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου, τον αγροτικό ιατρό Νίκο Δημητρέλλο και το νοσοκομείο Λευκάδας

το οποίο προσέφερε βοήθεια στην ομάδα των ιατρών που πραγματοποίησαν του εμβολιασμούς, για την βοήθεια και την στήριξη του εγχειρήματος.

Κοντά στο Μεγανήσι, covid-free νησάκια είναι πλέον ο Καστός και ο Κάλαμος όπου οι λιγοστοί κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί.

Θέμα ωρών η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown – Άδειασαν πάρκα, πλατείες και παραλίες

Θέμα λίγων ωρών είναι να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση του lockdown που τυπικά λήγει την Καθαρά Δευτέρα. Μιλώντας στο MEGA ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκαθάρισε ότι με 2 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση, ενώ ο καθηγητής Τζανάκης εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα τα κρούσματα θα εκτοξευτούν στις 3 χιλιάδες. Σήμερα πάντως που ολοκληρώθηκε το πρώτο σαββατοκύριακο με αυστηρότερα μέτρα η κάμερα του MEGA κατέγραψε υποτονική κίνηση, με εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας όπου πολίτες έτρεχαν να κάνουν rapid test.

Άδειοι δρόμοι, ελάχιστος κόσμος στις παράλιες και κοσμοσυρροή στα δωρεάν rapid test. Αυτή ήταν η εικόνα της Αττικής την Κυριακή, γεγονός που αποτυπώνει και την αγωνία των πολιτών για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα του λεκανοπεδίου.

«Βράζει» το κέντρο της Αθήνας

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου είχαμε 159 κρούσματα. Την Τρίτη 318. Την Τέταρτη τα κρούσματα αυξήθηκαν κι άλλο φτάνοντας τα 327. Την Τσικνοπέμπτη υπήρξε μια μικρή μείωση ενώ την Παρασκευή 314. Το Σάββατο τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 288.

Προς αναβολή η χαλάρωση των μέτρων

Τα περισσότερα από 2 χιλιάδες νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά προβληματίζουν τους ειδικούς, οι οποίοι μάλιστα κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη τις επόμενες ημέρες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων από τις 16 Μαρτίου φαίνεται πως πάει προς αναβολή.

Να σημειωθεί ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η επανεκκίνηση της λειτουργίας του λιανεμπορίου ενώ στην συνέχεια το άνοιγμα των σχολείων.

Καμπάνα 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ταβέρνας- Σέρβιρε σε 19 πελάτες

23 συλλήψεις και πρόστιμα 658.000 ευρώ για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

Σε 23 συλλήψεις προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και για παραβάσεις των όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

Ενδεικτικά, οκτώ άτομα συνελήφθησαν, καθώς συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια εντός καταστήματος στην Αττική και από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επίσης, η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 19 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Συνολικά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν χθες Σάββατο, 81.745 ελέγχους και κατέγραψαν 2.073 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 658.600 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τέσσερις επιχειρήσεις.

Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία – Ελάχιστες οι κενές κλίνες στις ΜΕΘ

Σκηνικό πολέμου διαμορφώνεται στα νοσοκομεία. Χθες, η Αττική έζησε μία δραματική νύχτα, αφού σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών σε κλινικές. Εφημερίες τρόμου στα νοσοκομεία της Αττικής με εκατοντάδες εισαγωγές και διακομιδές. Ο κορωνοϊός λυγίζει το ΕΣΥ.

Ρεκόρ εισαγωγών

Σε όποιο νοσοκομείο εφημερεύει οι κλινικές κορωνοϊού γεμίζουν μέσα σε λίγες ώρες. Με κομμένη ανάσα βγήκαν και χθες οι εφημερίες. 276 εισαγωγές ασθενών κορωνοϊού σε μια μέρα. Αριθμός σοκ που προκάλεσε ασφυξία στο σύστημα Υγείας.

Έκτακτη σύσκεψη για να βρεθούν κρεβάτια

Η χθεσινή νύχτα τρόμου για τα νοσοκομεία ανάγκασε τον υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης του συστήματος μετά από έκτακτη σύσκεψη. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα ανοίξουν νέες κλινικές κορωνοϊού. Οι αίθουσες χειρουργείων θα μετατραπούν σε ΜΕΘ αν χρειαστεί ενώ δεκάδες απλές κλίνες θα ανοίξουν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Αν τα πράγματα ξεφύγουν στο λεκανοπέδιο θα μεταφερθούν εκεί ασθενείς.

Οι μόνες κενές κλίνες εντατικής στην Αττική είναι 10, στον Ευαγγελισμό στο ΚΑΤ και 4 στο Σωτηρία. Το ΝΙΜΤΣ, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με άλλες παθήσεις, έχει σχεδόν γεμίσει, ενώ συνεχίζονται οι μεταφορές λοιπών ασθενών από το Σισμανόγλειο για λειτουργήσει ως Covid νοσοκομείο.

«Κλειδί» για το άνοιγμα οικονομίας & τουρισμού οι εμβολιασμοί

Το στοίχημα του εμβολιασμού θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση το επόμενο δίμηνο, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών θα αποτελέσει και το «κλειδί» για το άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού.

«Κλειδί» τα εμβόλια

Ο εμβολιασμός παραμένει το «κλειδί» για το άνοιγμα της αγοράς αλλά και του τουρισμού. Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1.100.000 πολίτες, ενώ περίπου 370.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τον εμβολιασμό.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς βρέθηκε σήμερα μαζί με τον υπουργό Υγείας αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκαν rapid test.

Ποιοι παίρνουν σειρά στον εμβολιασμό Σειρά στον εμβολιασμό αναμένεται να πάρουν οι ευπαθείς ομάδες, ενώ στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των πολιτών που βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 70 – 74 και 65 – 69.

Πάντως, μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να εμβολιαστούν όσοι πολίτες εμβολιάστηκαν συνολικά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ Έθνος/ Mega

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα