Διεθνή

Γονείς ξόδευαν τα χρήματα για την θεραπεία της κόρης τους σε χλιδάτη ζωή

Μια παράλογη ιστορία που προκαλεί οργή.

Parallaxi
γονείς-ξόδευαν-τα-χρήματα-για-την-θερα-376360
Parallaxi
Πηγή εικόνας: Twitter

Δύο γονείς από την Ισπανία, o Φερνάντο Μπλάνκο και η Μαργαρίτα Γκαράου, μάζεψαν το ποσό του σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ για την θεραπεία της άρρωστης -14χρονης πλέον- κόρης τους. Είχαν βρεθεί σε πολλά τηλεοπτικά πλατό, ζητώντας από τον κόσμο να συνεισφέρει ώστε να μαζευτεί το ποσό, για την ζωτικής σημασίας θεραπεία της κόρης τους.

Το παράλογο της ιστορίας, είναι ότι αντί αυτό το ποσό να διατεθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, οι γονείς χρησιμοποίησαν τα χρήματα αυτά, για να κάνουν χλιδάτη ζωή…

Η κόρη τους, Νάντια, πάσχει από μία σπάνια εκ γενετής διαταραχή, που ονομάζεται τριχοθειοδυστροφία. Η διαταραχή αυτή δεν θεραπεύεται πλήρως, απλώς μπορούν να μετριαστούν τα συμπτώματα της, τα οποία είναι αδύναμα μαλλιά και νύχια, ευαισθησία στο φως, νοητικά προβλήματα, αλλά και ομιλίας, και ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου.

Οι γονείς ξόδεψαν μόνο τα 20.000 ευρώ σε έξοδα για την υγεία της κόρης τους, από τα 420.000 που είχαν στο μαζέψει στο μεταξύ. Τα υπόλοιπα, ξοδεύτηκαν για αγορά ακριβών αυτοκινήτων και κοσμημάτων.

Η απάτη τους όμως, κάποια στιγμή ξεσκεπάστηκε, καθώς όπως έλεγαν οι ίδιοι, η κόρη τους έπρεπε να νοσηλευτεί σε ειδική μονάδα θεραπείας στις ΗΠΑ. Όμως, δεν υπήρχε πουθενά η κλινική που ανέφεραν ότι θα μεταφερθεί η κόρη τους. Ακόμη, είχαν κατονομάσει αντίστοιχα νοσοκομεία σε Χιούστον και Παρίσι, όπου η κόρη τους έκανε κάποια επέμβαση. Τελικά, ούτε αυτές οι κλινικές υπήρχαν.

Ακόμη, πατέρας και κόρη, δεν είχαν διαβατήριο, οπότε δεν θα μπορούσαν να έχουν κάνει τα ταξίδια που έλεγαν οι γονείς ότι είχαν κάνει για να σώσουν την κόρη τους.

Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Αρχικά, οι γονείς μοιράστηκαν τον… «πόνο» τους με γείτονες, αλλά από το 2010 μέχρι και το 2016, οι γονείς ξεκίνησαν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, με σκοπό να συγκεντρώσουν το ποσό.

Ο πατέρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών, ενώ η μητέρα σε 3,5. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα έφεσης της ποινής τους.

Πηγή: BBC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα