Life

15 ιδέες για ξοδέψεις τα 150 ευρώ του Youth Pass που σου δωσε ο ΠΘ

Για σένα που μόλις έσβησε τα 18 κεράκια στη τούρτα, ένας πλήρης οδηγός για το που μπορείς να αξιοποιήσεις τα χρήματα του επιδόματος.

Parallaxi
15-ιδέες-για-ξοδέψεις-τα-150-ευρώ-του-youth-pass-που-σ-1004854
Parallaxi

Τρία νέα μέτρα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου συμμετείχε σε συζήτηση με πολίτες για την οικονομία.

Μεταξύ άλλων, ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι το youth pass τονίζοντας ότι θα δίνεται ένα μόνιμο επίδομα 150 ευρώ σε κάθε νέο που ενηλικιώνεται ώστε να μπορεί να το δαπανήσει σε ένα ταξίδι, σε μια υπηρεσία αθλητισμού ή μια υπηρεσία πολιτισμού.

Με αφορμή όσα ίσχυαν με το Freedom Pass (επίδομα εμβολίου για νέους), παρακάτω αν είσαι από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους που θα λάβουν το νέο επίδομα που θα δοθεί, μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για το που μπορείς να το… αξιοποιήσεις.

Beach Bar στη Μύκονο. Δέκατη σειρά, δύο ξαπλώστρες χωρίς ομπρέλα. Ίσως να χρειαστεί να “κολλήσεις” και λίγα extra χρήματα, αλλά θα έχεις να το θυμάσαι. Γιατί σαν την Μύκονο δεν έχει.

Μετρό Θεσσαλονίκης. Ξέρω ότι το περίμενες καιρό αλλά η στιγμή σου να βγάλεις την κάρτα απεριόριστων διαδρομών έφτασε! Αν ζορίζεσαι οικονομικά το Youth Pass ήρθε στη ζωή σου να σου λύσει τα χέρια. Άντε βρε καλές διαδρομές!

Σε ζαλίζει το μετρό; Λογικό! Ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη πάει με τρελές ταχύτητες. Η λύση είναι εδώ. Συνδέεις το Youth Pass με εφαρμογή για taxi και ξεκινάς τις βόλτες σου! Με 7-10 ευρώ ταρίφα μπορείς να κάνεις και 15 διαδρομές. Ποιος την χάρη σου.

Θέλεις να πας πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια και το σκέφτεσαι; Το Youth Pass καλύπτει και την ψυχαγωγία σου. Πάρε άλλα 3 φιλαράκια σου, δώστε τα 150 ευρώ και κάτι παραπάνω και πηγαίνετε σε όποιον καλλιτέχνη αγαπάτε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο μπαρ ένα ποτό πίνεις στο Μακρόπουλο με το ζόρι. Ανεβάστε και TikTok να κάνει συρραφή ο πρωθυπουργός.

Αποφάσισες αυτό το καλοκαίρι να χτίσεις το κορμί των ονείρων σου; Ετοιμάσου να κάνεις κοιλιακούς, καθώς το επίδομα καλύπτει και τις αθλητικές σου δραστηριότητες. Επομένως δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Βέβαια με τα 150 ευρώ μάλλον προλαβαίνεις να γυμνάσεις το ένα χέρι μόνο ή ίσως και τον δεξί γλουτό. Να είσαι συγκεντρωμένος και να μην μιλάς την ώρα της προπόνησης για να τα καλύψεις όλα.

Τώρα θα δούμε έναν τρόπο να φας τα 150 ευρώ πατώντας ελάχιστα κουμπιά. Διαλέγεις ημερομηνίες για το ταξίδι σου και κλείνεις αεροπορικά. Ίσως να σου βγάλει σφάλμα. Μην αγχώνεσαι. Λογικά δεν θα φτάνουν τα χρήματα, αλλά δεν θέλω να πέφτεις ψυχολογικά. Θα συμπληρώσεις τα υπόλοιπα και θα πας το ταξίδι όπως και να έχει.

Ενδιαφέρεσαι για διακοπές σε σκάφος; Ή έχεις θέματα ναυτίας; Αν όχι μπορείς να ενοικιάσεις σκάφος (λογικά για λίγες ώρες) και να αράξεις με την παρέα σου.

Αν δεν αντέχεις τα κύματα, υπάρχουν και τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Οι διακοπές δεν είναι για να καταπιέζεσαι. Ξεκινάς να αναζητάς τι επιλογές έχεις με το Youth Pass, καταλαβαίνεις πως οι 7ημερες διακοπές που είχες στο νου σου, δεν καλύπτονται και ανοίγεις το πορτοφόλι να δεις πόσα μπορείς να συμπληρώσεις. Εντάξει δεν μπορούν να βγουν όλες οι φετινές διακοπές από ένα επίδομα, ας μην τα θέλουμε και όλα. Μπορείς να μείνεις μία νύχτα σε κοτέτσι που έγινε aribnb στο Άνω Κουφονήσι.

Είσαι άνθρωπος της περιπέτειας; Αγαπάς να ξυπνάς 5 το πρωί από τις τσιρίδες μωρών; Το camping είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα. Ετοιμάσου για ένα καλοκαίρι, που θα θυμάσαι για μια ζωή. Θα στήνεις και θα ξεστήνεις την σκηνή σου, θα ψεκάζεσαι με αντικουνουπικό και θα κοιμάσαι υπό τους ήχους ευχάριστων ροχαλητών. Όλα αυτά βέβαια μέχρι την μαγική Επανομή γιατί δεν νομίζω να μπορείς με το Youth Pass να μπορέσεις να πας και πιο μακριά.

Τελειώνεις από τις Πανελλήνιες και αυτό που ονειρευόσουν έναν ολόκληρο χρόνο επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα. Η κατασκήνωση σε περιμένει πως και πως! Δεν νομίζω να θες να πας Σκιάθο ή Ίο. Εκεί θα γίνεται πανικός. Νομίζω πως σου χρειάζεται μια πειθαρχία. Πρωινό ξύπνημα, στρώσιμο κρεβατιού, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.

Κλείσε τα μάτια και ονειρέψου τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να ζήσεις το φετινό θέρος. Η καλοκαιρινή του περιοδεία θα είναι διαφορετική καθώς θα μπορέσεις με το επίδομα να τον ακολουθήσεις από πόλη σε πόλη. Κι αν είσαι λίγο τολμηρός μπορείς να ζητήσεις να μετακινείσαι με όλο του crew για να γλυτώσεις τα έξοδα των μεταφορικών.

Όταν πήραμε το Freedom Pass στις δραστηριότητες που μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε ανέφερε «λοιπές υπηρεσίες αναψυχής». Η  αλήθεια είναι πως ποτέ δεν καταλάβαμε τι εννοούσε. Οπότε καλούμε όλους τους υπεύθυνους 18αρηδες που θα ανακαλύψουν για τι πρόκειται να μας ενημερώσουν για να γνωρίζουμε. Μπορεί να χάσαμε αυτό το επίδομα εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι, αλλά η ζωή είναι μικρή και τα επιδόματα πολλά, οπότε ας ξέρουμε για το μέλλον

Φαντάσου να μπορούσες να φας 150 ευρώ σε ποτά! Δεν θα ήταν το ιδανικό σενάριο για σένα που θέλεις να ζήσεις ένα έξαλλο καλοκαίρι; Έλα το ξέρω πως θα μπορούσες να το κάνεις άνετα, μην κρύβεσαι. Λες αυτό να συμπεριλαμβάνεται στις λοιπές υπηρεσίες αναψυχής;

Αν όλα αυτά σου φαίνονται βαρετά, μπορείς απλώς να συνδέσεις με κάποιο τρόπο (δεν ξέρουμε εμείς) τα Pass για να ψωνίζεις από το super market. Βαρετό ε; Ε δεν πειράζει! Δεν γίνεται όλα να είναι τόσο θεαματικά. Ωραία είναι και τα φασολάκια, ο αρακάς και τα γιαούρτια.

Αν σου περισσέψουν 15 ευρώ από όλα τα παραπάνω, τότε μπορείς μιας και καλοκαίρι είναι να παρακολουθήσεις μια παράσταση, μια ταινία σ’ ένα ανοιχτό θέατρο ή σ’ ένα θερινό σινεμά. Φαντάζομαι βέβαια δεν θέλεις να ξεπέσεις σ’ αυτή την λύση, όμως έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Μην είσαι αρνητικός και βλέπε τα πράγματα σφαιρικά.

*Το κείμενο είναι κωμικό και το Youth Pass δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις παραπάνω κατά τα άλλα ευφάνταστες ιδέες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα