28η Οκτωβρίου 2024: Αυτός ο προορισμός έφτασε στο 100% των κρατήσεων

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αρκαδία, όπου οι κρατήσεις σε προορισμούς όπως η Δημητσάνα έχουν φτάσει το 100%,

Parallaxi
28η-οκτωβρίου-2024-αυτός-ο-προορισμός-έφτασ-1229570
Parallaxi

Η ζήτηση για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ανεβαίνει σημαντικά ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς οι κρατήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb, αγγίζουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Αν και η Κρήτη και η Ρόδος συνεχίζουν να θυμίζουν καλοκαίρι λόγω των ξένων τουριστών, οι ορεινοί και χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας προσελκύουν κυρίως εγχώριους ταξιδιώτες για το εορταστικό τριήμερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, οι πληρότητες σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς έχουν ήδη ξεπεράσει το 90%, καθιστώντας το πρώτο αυτό τριήμερο μετά το καλοκαίρι μια πολύ «καλή» περίοδο για τον εγχώριο τουρισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αρκαδία, όπου οι κρατήσεις σε προορισμούς όπως η Δημητσάνα έχουν φτάσει το 100%, ενώ στη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα αγγίζουν το 84% και 73% αντίστοιχα.

Η περιοχή αναδεικνύει νέες τουριστικές επιλογές όπως η Καρύταινα και τα Λαγκάδια, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται και στα Ιωάννινα, όπου οι προκρατήσεις φτάνουν το 98%, ενώ στο Μέτσοβο το ποσοστό αγγίζει το 85%.

Στα Καλάβρυτα οι κρατήσεις κινούνται στο 86%, ενώ η Αράχωβα σημειώνει ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό, στο 65%.

Σε άλλες περιοχές, όπως τα Γρεβενά και η Φλώρινα, οι κρατήσεις αγγίζουν το 95% και 97% αντίστοιχα, ενώ η Καλαμπάκα και η Καστοριά εμφανίζουν πληρότητες κοντά στο 98% και 97% αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των κρατήσεων και σε προορισμούς που αποτελούν δημοφιλείς επιλογές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως το Καρπενήσι, το Ναύπλιο και η Ναύπακτος.

Στο Καρπενήσι, οι προκρατήσεις φτάνουν το 92%, με ελάχιστα διαθέσιμα ακίνητα, ενώ στο Ναύπλιο η πληρότητα αγγίζει το 68%, με παράλληλη αύξηση 24,6% στις νέες εγγραφές ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση.

Στη Ναυπακτία, οι κρατήσεις φτάνουν το 69%, ενώ παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στην Καλαμάτα.

Η ενισχυμένη κίνηση στους δημοφιλείς αυτούς προορισμούς δείχνει ότι οι Έλληνες αξιοποιούν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου για μικρές αποδράσεις, γεγονός που δίνει νέα πνοή στον εγχώριο τουρισμό και αναδεικνύει την αυξανόμενη σημασία της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην αγορά.

Απόδραση της τελευταίας στιγμής ακόμα και για μονοήμερη τα Καλάβρυτα

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για χειμερινές εκδρομές, τα Καλάβρυτα απέχουν κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας.

Ο διάσημος οδοντωτός, το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, κρυμμένο μέσα στο βράχο εδώ από το 362, το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο και τα ποτάμια (που προσφέρονται για μια σειρά από εξτρίμ σπορτς όπως είναι το καγιάκινγκ και το ράφτινγκ) είναι μερικά από τα ατού της ορεινής αυτής κωμόπολης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα