84χρονος από την Κρήτη πέρασε πρώτος στο Πανεπιστήμιο!

Ο 84χρονος Κρητικός, όταν πριν 18 χρόνια συνταξιοδοτήθηκε, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία.

Parallaxi
84χρονος-από-την-κρήτη-πέρασε-πρώτος-στο-354002
Parallaxi

Ο Δημήτριος Μουδατσάκης είναι ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα ότι ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσει κανείς το όνειρό του, καθώς στα 84 του χρόνια, πέρασε με Πανελλήνιες στην σχολή της επιλογής του, ακολουθώντας την επιθυμία μιας ζωής να σπουδάσει!

Ο 84χρονος Κρητικός, όταν πριν 18 χρόνια συνταξιοδοτήθηκε, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία. Σήμερα, είναι ανάμεσα στους εισακτέους στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, περνώντας μάλιστα πρώτος στη σχολή.

Ο κ. Μουδατσάκης βγήκε στο μεροκάματο από μικρός, μαθαίνοντας την τέχνη του βιβλιοδέτη, κι αφού τελείωσε το Δημοτικό, πήγε φαντάρος και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του επιχείρηση. Παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, αλλά και εγγόνια, και όταν επιτέλους πήρε σύνταξη, κατευθύνθηκε στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για να επιδιώξει αυτό που πάντα ήθελε, τις σπουδές στο πανεπιστήμιο.

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα!», είχε πει πριν λίγο καιρό σε δήλωση.

Πήρε λοιπόν το απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου, και τώρα θα εισέλθει και στην ανώτατη εκπαίδευση, την ίδια χρονιά με τον εγγονό του που πέρασε στην Αστυνομία.

Διαβάστε μια ακόμα όμορφη ιστορία:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα