Αυτό είναι το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας!
Απλά δείτε τις υπέροχες εικόνες!
Το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας βρίσκεται στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία της πόλης (Ηρώων Πολυτεχνείου). Έχει ύψος 33 μέτρα και εντυπωσιάζει με τη μεγαλοπρέπειά του.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Τρικάλων δεν είναι ένα κοινό χριστουγεννιάτικο δέντρο με απλά διακοσμητικό χαρακτήρα. Δεν έχει μεταλλικό κορμό, στηρίγματα, συνθετικά υλικά και φανταχτερά χρώματα. Και το σπουδαιότερο, δεν εμφανίζεται μόνο για λίγες εβδομάδες το χρόνο για να επιστρέψει πάλι, μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Τρικάλων είναι συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης και, μαζί με το άγαλμα του «Νικολάκη», αποτελεί σύμβολο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου 365 ημέρες το χρόνο. Αλλά πάνω απ’ όλα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Τρικάλων διαθέτει «ψυχή» αφού είναι φυσικό.
Πρόκειται για μια σεκόγια (είδος κωνοφόρων) ηλικίας περίπου 50 ετών και ύψους 33 μέτρων (μέχρι στιγμής), η οποία μεταφυτεύτηκε στη σημερινή της θέση το 1977 από τον τότε Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Κώστα Παπαστεργίου. Το δέντρο ήρθε στα Τρίκαλα από το δασικό φυτώριο της Λαμίας και είχε ύψος μόλις 3 μέτρα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στέκεται αγέρωχη μαζί με τα πλατάνια και τα υπόλοιπα δέντρα της πλατείας χωρίς κανείς να της δίνει ιδιαίτερη σημασία. Όμως την περίοδο των Χριστουγέννων έχει την τιμητική της. Χιλιάδες λευκά λαμπιόνια προσδίδουν στη θηριώδη σιλουέτα της μια μεγαλοπρεπή λάμψη και το φωτεινό αστέρι στην κορυφή μια αυτοκρατορική εμφάνιση. Η λαμπρότητά της αντανακλάται στα νερά του Ληθαίου και γίνεται αντιληπτή ακόμα και από την αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού και από άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Όλοι σπεύδουν να τη δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί της.
Και έτσι με μιας η επιβλητική μα ταπεινή σεκόγια μεταμορφώνεται στη «βασίλισσα» των Χριστουγέννων και για περίπου έξι εβδομάδες όλος ο θαυμασμός, τα φλας και η δημοσιότητα είναι στραμμένα στο ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας.
Πηγή: madeintrikala.gr