Ελλάδα

Ακρόπολη: Σύλληψη 36χρονου για κλοπή μαρμάρων

Τι υποστήριξε ο τουρίστας που πιάστηκε να κλέβει αρχαία από την Ακρόπολη.

Parallaxi
ακρόπολη-σύλληψη-36χρονου-για-κλοπή-μαρ-1035191
Parallaxi

Eνας 36χρονος  συνελήφθη στην Ακρόπολη αφού στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κομμάτια μάρμαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες φύλακας του αρχαιολογικού χώρου είδε ότι είχε ακουμπήσει το χέρι του στο μνημείο στα Προπύλαια και τον πλησίασε.

Τότε διαπίστωσε ότι στα χέρια του κρατούσε δύο μαρμάρινα κομμάτια . Οδηγήθηκε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και στην συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να είπε ότι δεν γνώριζε ότι η πράξη ήταν παράνομη και πως δεν είχε προκαλέσει ζημιά στο Μνημείο αφού τα μάρμαρα, όπως είπε είχαν ήδη αποκολληθεί.

Ο 36χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και για τον νόμο περί προστασίας και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τι υποστήριξε ο τουρίστας που πιάστηκε να κλέβει αρχαία από την Ακρόπολη

«Δεν ήξερα ότι η πράξη μου αυτή είναι παράνομη», είπε κατά τη σύλληψή του στους αστυνομικούς ο 36χρονος άνδρας ρουμανικής καταγωγής που χθες, Τρίτη, κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη βρέθηκε να έχει κλέψει δύο κομμάτια μάρμαρο από τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν προκάλεσα κάποια φθορά στο Μνημείο. Τα μάρμαρα αυτά είχαν ήδη αποκολληθεί».

Ο 36χρονος εντοπίστηκε από φύλακα του αρχαιολογικού χώρου στον Ιερό Βράχο, στη δυτική πλευρά του βόρειου τομέα των Προπυλαίων να έχει ακουμπήσει το χέρι του στο μνημείο, και αφού τον προσέγγισε διαπίστωσε ότι στα χέρια του κρατούσε δύο μικρά μαρμάρινα κομμάτια.

Στη συνέχεια τον οδήγησε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών.

Ο 36χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και για τον νόμο περί αρχαιοτήτων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα