Αλ. Τσίπρας: Να δώσει η ΕΕ τα απαραίτητα μηνύματα στην Τουρκία

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Parallaxi
αλ-τσίπρας-να-δώσει-η-εε-τα-απαραίτητα-266352
Parallaxi

Δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η συζήτηση για το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες που αναγνωρίζει η ελληνική Πολιτεία για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη να μην αμφισβητούνται από τη μειονότητα ή μέρος της μειονότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε αυτή, η συζήτηση πρέπει να γίνει με τη μουσουλμανική μειονότητα, να καταλήξει το συντομότερο δυνατό και να υπάρξει και η αντίστοιχη νομοθέτηση, ώστε σε ένα βάθος χρόνου να δημιουργηθούν οι εξελίξεις για να ξεπεράσουμε τα σημερινά εμπόδια.

Επιπλέον, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός ζήτησε «Να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα απαραίτητα μηνύματα στην Τουρκία για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και για την επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οποία χαρακτήρισε “αναγκαία”, γιατί, όπως υπογράμμισε, πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με τη γειτονική χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα