Αλεξανδρούπολη: Μεγάλο πάρκο της πόλης παραδίδεται στον Στρατό
Οι παραλείψεις που οδήγησαν στη θλιβερή κατάληξη για τους κατοίκους
Πλήρης εγκατάλειψη της πόλης ή απόλυτη άγνοια της Δημοτικής Αρχής, πως μπορεί να μεταφραστεί η τελευταία εξέλιξη αναφορικά με το Πάρκο Αλτιναλμάζη το οποίο παραδίδεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Είναι ένα θέμα που συζητείται τα τελευταία 3 τρία χρόνια από τις πολιτικές παρατάξεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης που με αγωνία ζητούσαν από τον κ. Ζαμπούκη ενημέρωση για τις ενέργειές του, για την ανανέωση της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου καθώς η προσωρινή του παραχώρηση ολοκληρώνονταν τον Δεκέμβριο του 2020.
Οι ενέργειες που ο κ. Ζαμπούκης έπρεπε να κάνει είχαν τονιστεί πολλάκις από διάφορες επιστήμονες και πολιτικούς του Δήμου, έγιναν θέμα έντονων ερωτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο που προφανώς αγνοήθηκαν και δεν αποτέλεσαν προτεραιότητα του Δημάρχου της Αλεξανδρούπολης.
Η τωρινή εξέλιξη, βυθίζει την πόλη στην απόλυτη θλίψη. Ο στρατός και το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) ζητά την προστασία των ακινήτων του στρατού (!!) και έχει αναθέσει στην Κτηματική Υπηρεσία την προστασία του ακινήτου, του πρώην στρατοπέδου, καθώς όπως προκύπτει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατέχει αυθαίρετα (!!).
Ζήτησε τον Αύγουστο λοιπόν ο στρατός από την Κτηματική Υπηρεσία να προστατέψει τα ακίνητά του στο Αλτιναλμάζη, η οποία με την σειρά της θα επιβάλει κατασταλτικά μέσα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για το πρώην στρατόπεδο. Προφανώς ο κ.Ζαμπούκης τα γνωρίζει όλα αυτά αλλά δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες ενδεχομένως λόγω… εκλογών.
Θυμίζεται ότι το πρώην στρατόπεδο Παρμενίων παραδόθηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης το 2003 για να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο. Η καινοτομία της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Σχεδιασμού του Δήμου, πολιτική ηγεσία και επιστημονικό προσωπικό (Δημοτική Αρχή Αλεξανδρή), ήταν να διαχειριστούν τρία στρατόπεδα (Παρμενίων Ζήση Ιωάννου) και να δημιουργήσουν μία απίστευτα έξυπνη λύση για την πόλη μας. Όλο το εγχείρημα αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα το οποίο έγινε πρώτη φορά στην Ελλάδα με την δημιουργία πάρκου σε ένα πρώην στρατόπεδο, κάτι που διδάσκεται στα Πανεπιστήμια και αναφέρεται σε σεμινάρια και παρουσιάζεται στα συνέδρια για την καταλληλότερη διαχείριση τέτοιων χώρων.
Η Δημοτική Αρχή του Λαμπάκη τροποποίησε την χρήση του στρατοπέδου και χωροθέτησε εντός του πάρκου άλλες 2 χρήσεις. Πάρκο λοιπόν, σχολεία και αθλητικοί χώροι μέσα στο πρώην στρατόπεδο. Έτσι κατασκευάστηκαν το Θέατρο και το Αναψυκτήριο στο Αλτιναλμάζη (μέσα σε στρατόπεδο που είχε μετακινηθεί και για πρώτη φορά στην Ελλάδα) και ουσιαστικά απολαμβάνει ο λαός της Αλεξανδρούπολης και οι επισκέπτες της πόλης μας.
Η ανάγκη για την δημιουργία νέων σχολείων και αθλητικών χώρων στο πρώην στρατόπεδο δημιούργησε όλο αυτό το άγχος του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου για την εκ νέου ανανέωση τη παραχώρησης της χρήσης του χώρου του πρώην στρατοπέδου, κάτι που ουσιαστικά ο κ. Ζαμπούκης δεν ασχολήθηκε και ούτε και ενημέρωσε ποτέ για τις ενέργειές του το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους πολίτες.
Πηγή: e-evros.gr