Ελλάδα

Ανακαλείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή Tάε Κβον Ντο

Με εντολή Αυγενάκη.

Parallaxi
ανακαλείται-η-άδεια-ασκήσεως-επαγγέλ-987318
Parallaxi

Την ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή τάε κβον ντο που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή ανακοίνωσε η ΓΓΑ.

Έπειτα από εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το Τμήμα Προπονητών Αθλημάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εκκίνησε αμέσως τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή τάε κβον ντο, ο οποίος εμπίπτει στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725/1999, μετά τη δίωξή του από την Εισαγγελία για κακουργηματικές πράξεις (βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών).

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού επισημαίνεται επιπρόσθετα ότι το σωματείο τού εν λόγω προπονητή (ΑΣ Ίριδα Ηλιούπολης) ουδέποτε είχε προσέλθει για να εγγραφεί και να νομιμοποιηθεί μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, το οποίο λειτουργεί από το 2020, ενώ δεν διαθέτει ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Προπονητής τάε κβον ντο: Βίαζε τις ανήλικες και τις εκβίαζε να μη μιλήσουν

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη. Υπενθυμίζεται πως στον συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροήν, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη βάσει εντάλματος, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως ο 44χρονος δρούσε όλα αυτά τα χρόνια βάσει οργανωμένου σχεδίου. Αρχικά, κέρδιζε την εμπιστοσύνη των κοριτσιών. Στη συνέχεια προχωρούσε σε αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος τους, βιάζοντάς τες. Τέλος, τις εκβίαζε προκειμένου να μην αποκαλύψουν σε κανέναν το… μυστικό τους. Ο προπονητής τούς ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο, λέγοντάς τους: «Αν μιλήσετε για αυτό, θα αυτοκτονήσω και θα είστε εσείς υπεύθυνες».

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα