Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στον άξονα Αθήνα – Μάλγαρα από απόψε

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Parallaxi
απαγόρευση-κυκλοφορίας-βαρέων-οχημά-1055970
Parallaxi

Εκ νέου συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την εξελισσόμενη κακοκαιρία και αποφάσισε τα παρακάτω μέτρα.

Από απόψε (29/01) στς 20:00 και μέχρι το πρωι της Τετάρτης (31/01) στις 10:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στον άξονα Αθήνα – Μάλγαρα, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η σύσκεψη με την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, παρουσία της ΕΛΑΣ, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος και αποφασίστηκε καταρχάς η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχήματων από σήμερα το βράδυ στις 8 μέχρι την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην Εθνική Οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα. Φυσικά αυτό θα αναθεωρείται ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Επίσης βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στην Εύβοια και στη Βοιωτία για τη μη λειτουργία των σχολείων δια ζώσης για αύριο Τρίτη και με το Υπουργείο Παιδείας για τηλεκπαίδευση. Σύσταση για τηλεργασία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για αυτές τις περιφερειακές ενότητες, καθώς και στους δήμους Μάνδρας, Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης σε ό,τι έχει να κάνει με την Περιφέρεια Αττικής για αύριο Τρίτη. Όσα στοιχεία σας έδωσα αναθεωρούνται πάντα σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Αυτή την στιγμή το ΕΣΚΕΔΙΚ επικοινωνεί με τους δημάρχους. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους περιφερειάρχες και φυσικά έχει ενημερωθεί η Προεδρία της Κυβέρνησης. Η σύσταση για την αυριανή ημέρα για όλους αυτούς που δεν έχουν λόγο μετακίνησης είναι να μην κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα ούτε στο λεκανοπέδιο της Αττικής- και φυσικά στο κομμάτι που προανέφερα της Εθνικής Οδού- και να είναι προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν προβλέψεις για πιθανές κατά περιόδους χιονοκαταιγίδες και για ακραίους ανέμους 9 και 10 μποφόρ. Νομίζω ότι όσοι μπορούμε να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις μας γι’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα περίπου των 24 ωρών με μία επανεξέταση για το πώς θα είναι τα πράγματα το πρωί της Τετάρτης. Για την Κρήτη, που η διάρκεια της κακοκαιρίας φαίνεται να είναι και λίγο μεγαλύτερη, απ’ τη μία προφανώς θέλουμε τις βροχοπτώσεις γιατί είχε πέσει η στάθμη των υδάτων σε ταμιευτήρες και αυτό είναι θέμα άρδευσης, αγροτικής παραγωγής και φυσικά τουρισμού και το περισσότερο νερό είναι καλοδεχούμενο. Όμως προσοχή και σύσταση ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις και ειδικά σε περιοχές όπως οι νομοί Χανίων και Ρεθύμνης. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο σχέδιο για την Κρήτη, το οποίο αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα, την ΕΛΑΣ, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία. Όπως είπα και χθες, πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα, και σοβαρότητα και να προσπαθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί γι’ αυτές τις επόμενες ώρες. Αν και εφόσον αλλάξει κάτι θα υπάρξει κι άλλη ενημέρωση».

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε οχτώ δήμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Avgi

Κλειστά θα είναι αύριο Τρίτη (30.01.2) τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας Avgi.

Ειδικότερα, λόγω της κακοκαιρίας Avgi, τα σχολεία θα είναι κλειστά στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης (μόνο στην περιοχή της Ανθούσας).

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το πέρας της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και των Δημάρχων των περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική.

Στον κεντρικό και νότιο τομέα της Αττικής θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι, «σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα