Ελλάδα

Απεγκλωβίστηκε αρκουδάκι 6 μηνών από προαύλιο ξενοδοχείου στην Καστοριά

Λίγες ώρες νωρίτερα διερχόμενοι πολίτες είδαν το έξι μηνών αρκουδάκι μαζί με την μητέρα του στο δάσος.

Parallaxi
απεγκλωβίστηκε-αρκουδάκι-6-μηνών-από-π-1175686
Parallaxi

Στον απεγκλωβισμό μιας μικρής αρκούδας, περίπου έξι μηνών, που είχε εγκλωβιστεί στον προαύλιο χώρο ξενοδοχείου προχώρησε το πρωί του Σαββάτου το Δασαρχείο Καστοριάς σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ.

Το μικρό αρκουδάκι έχασε τον προσανατολισμό του και εγκλωβίστηκε μέσα στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου. Οι περίοικοι ειδοποίησαν το Δασαρχείο Καστοριάς, τα στελέχη του οποίου βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με στελέχη της Καλλιστώ, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης.

Λίγες ώρες νωρίτερα διερχόμενοι πολίτες είδαν το έξι μηνών αρκουδάκι μαζί με την μητέρα του στο δάσος. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο το μικρό αρκουδάκι να απεγκλωβιστεί και να απωθηθεί προς το βουνό, ώστε να βρει την μητέρα του, η οποία βρίσκονταν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την περίοδο οι μητέρες αρκούδες μαζί με τα μικρά τους είναι αρκετά πιθανό να εμφανιστούν κοντά σε περιοχές με ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς αναζητούν φαγητό σε οπωροφόρα δέντρα.

Οι μητέρες αρκούδες είναι υπερπροστατευτικές με τα μικρά τους. Για αυτόν τον λόγο, σε περίπτωση που συναντήσουμε μόνο του ένα μικρό αρκουδάκι, δεν το πλησιάζουμε καθώς είναι πολύ πιθανό η μητέρα του να βρίσκεται κοντά και να νιώσει απειλή από την ανθρώπινη παρουσία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως αν μια αρκούδα βρεθεί στον δρόμο μας μένουμε ψύχραιμοι/ες, δεν φωνάζουμε, δεν προσπαθούμε να την τρομάξουμε. Απομακρυνόμαστε ήρεμα δίνοντας χώρο στην αρκούδα να συνεχίσει την διαδρομή της. Δεν πετάμε σε καμία περίπτωση κλαδιά, πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς θα εκλάβει την πράξη αυτή ως απειλή. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε μια αρκούδα να κινείται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή ειδοποιούμε το Δασαρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα