Ελλάδα

Αρκαδία: Οργή για «έθιμο» που χτυπούν άλογα σε αναπαράσταση παραδοσιακού αλωνίσματος

Πέντε άλογα υποχρεώθηκαν σε "αναπαράσταση του παραδοσιακού αλωνίσματος" στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Parallaxi
αρκαδία-οργή-για-έθιμο-που-χτυπούν-ά-1045843
Parallaxi

Την οργισμένη αντίδραση ορισμένων επισκεπτών αλλά και αρκετών χρηστών στα social media, μαζί και την αποχώρηση μίας οικογένειας ώστε να μην δουν τα ανήλικα παιδιά της το αποτρόπαιο θέαμα, προκάλεσε η αναπαράσταση του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, πέντε άλογα, δεχόμενα χτυπήματα, υποχρεώνονται σε ένα “έθιμο” που γίνεται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες στο χωριό του δήμου Γορτυνίας. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία στον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο, μία οικογένεια αποχώρησε ώστε να μην δουν τα ανήλικα παιδιά της το βίαιο θέαμα στο αλώνι.

Για την εν λόγω αναπαράσταση μάλιστα είχε δημοσιευτεί και σχετική αφίσα-πρόσκληση, “διαφημίζοντάς” τη ως μέρος πανηγυριού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 16 Αυγούστου, όπου μετά το “σόου” ακολούθησε “παραδοσιακό γλέντι με δωρεάν φαγητό”.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλως, μιλώντας στο News247 δήλωσε πως «εμείς μεγαλώσαμε με αυτά τα βιώματα», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κακοποίηση», παρά μόνο αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος».

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα