Ελλάδα

Αθήνα: Η Οικονομική Αστυνομία «σάρωσε» το σπίτι της Εύας Καϊλή, στο Ψυχικό

Και της αδερφής της Μανταλένας, στην Κηφισιά - Παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

Parallaxi
αθήνα-η-οικονομική-αστυνομία-σάρωσε-950711
Parallaxi

Έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό πραγματοποιήθηκε από την οικονομική αστυνομία, από Δευτέρα (26/6) έως και την Τετάρτη (28/6).

Παρών στις έρευνες ήταν και Βέλγος εισαγγελέας, εκτελώντας ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα από τις βελγικές δικαστικές αρχές. Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ένταλμα για την έρευνα εκδόθηκε από τον Βέλγο εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση. Την ίδια ώρα, διεξήχθη έρευνα και και στο σπίτι της αδελφής της Μανταλένας στην Κηφισιά, με το ίδιο ένταλμα.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι οι έρευνες έλαβαν χώρα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν βρέθηκε κάτι στα σπίτια των δύο γυναικών.

Ελεύθερη να ταξιδεύει η Εύα Καϊλή, αλλά μόνο μέσα στη Ζώνη Σένγκεν

Η Εύα Καϊλή μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα μεταξύ των χωρών της ζώνης Σένγκεν, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της Σβεν Μαρί, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και και Κριστόφ Μαρσάν.

«Με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών, η κυρία Εύα Καϊλή μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στον χώρο Σένγκεν χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει και στην Ελλάδα, αν το επιθυμεί.

Στις 25 Μαΐου οι βελγικές Αρχές είχαν αποφασίσει ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μπορεί να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης, αλλά με περιοριστικούς όρους.

Η κ. Καϊλή εκλήθη να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εξοπλισμό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα