Ελλάδα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ένοχος ο ιδιοκτήτης για τις παραστάσεις δελφινιών

Η αυτεπάγγελτη δίωξη έλαβε χώρα σε συνέχεια σχετικών καταγγελιών προς την Περιφέρεια Αττικής και την αρμόδια Εισαγγελία Ζώων.

Parallaxi
αττικό-ζωολογικό-πάρκο-ένοχος-ο-ιδιοκ-1014338
Parallaxi

Σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 το Στ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδίκασε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά της ιδιοκτησίας του Δελφινάριου της Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για πραγματοποίηση απαγορευμένης παράστασης με χρήση δελφινιών, βάσει του νόμου 4039/2012.

Η παράσταση είχε διαπιστωθεί κατά το έτος 2020 και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2020, 7 ημέρες μετά την απόφαση ανάκλησης της άδειας του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η αυτεπάγγελτη δίωξη έλαβε χώρα σε συνέχεια σχετικών καταγγελιών προς την Περιφέρεια Αττικής και την αρμόδια Εισαγγελία Ζώων.

Ένοχος κρίθηκε ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τις παραστάσεις των δελφινιών στις 12/02/2020 βάσει το νόμου 4039/12 και καταδικάστηκε στο ΣΤ’ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σήμερα 27 Οκτωβρίου 2023 σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η ποινική δίωξη προχώρησε κατόπιν καταγγελίας των Όλγα Κήκου, μέλους του Δ.Σ. της Dolphinaria-Free Europe, και Αλέξανδρου Φραντζή, προέδρου του Ιντιτούτου Kητολογικών Ερευνών Πέλαγος.

Κατά τα άλλα, εκκρεμεί ο προσδιορισμός δικασίμου άλλης μήνυσης κατά της ιδιοκτησίας του Δελφινάριου, αυτή τη φορά από ενεργούς πολίτες και εκπροσώπους σημαντικών οργανώσεων.

Πηγή: left.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα