Ελλάδα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της λευκής τίγρης

Το αίτημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Parallaxi
αττικό-ζωολογικό-πάρκο-σοβαρή-παραμέ-983898
Parallaxi

Νεότερα για την κατάσταση της υγείας της τεσσάρων μηνών λευκής τίγρης που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, καθώς και φωτογραφίες της, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το ζωάκι, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με τη βοήθεια των φροντιστών και έχει πάρει ένα κιλό. Βρίσκεται σε ειδικό χώρο περίθαλψης, στον οποίο απαγορεύεται η πρόσβαση στο κοινό.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, την Τετάρτη (15/3) υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισής του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του.

Την ίδια ώρα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του. Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις ΗΠΑ.

Το Αττικό Πάρκο έστειλε αίτημα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος για σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

Τέλος, βρίσκονται σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.

Η ανακοίνωση:

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα