Ελλάδα

Αύριο το απόγευμα ανοίγει και για τα βαρέα οχήματα, η Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Η κίνηση των οχημάτων θα συνεχίσει να πραγματοποιείται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση

Parallaxi
αύριο-το-απόγευμα-ανοίγει-και-για-τα-βα-1059079
Parallaxi

Γίνονται προσπάθειες και έλεγχοι ώστε αύριο Τετάρτη το απόγευμα, μετά τις 17:00, να αποδοθεί στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα το τμήμα Γυρτώνης – Συκουρίου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπως έκανε γνωστό ο Δημήτριος Γκατσώνης, Αντιπρόεδρος της Hellastron και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Υποδομών& Μεταφορών ITC 2023.

Η κίνηση των οχημάτων θα συνεχίσει να πραγματοποιείται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μέχρι την πλήρη απόδοση και των δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση σε κυκλοφορία.

«Μόλις υποχώρησαν τα νερά, κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους και αποδόθηκε σταδιακά στην κυκλοφορία», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας, τόνισε ότι είναι άγνωστο το ακριβές χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι μπορεί να χρειαστεί και 1-1,5 μήνας, ενώ εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή λιμνάζουν τα νερά και θα πρέπει να υποχωρήσουν, ώστε να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις και οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου δεν έπαθαν τίποτα, όμως η κρεμαστή πεζογέφυρα στα Τέμπη καταστράφηκε, ενώ πολύ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το τοπικό οδικό δίκτυο.

Τέλος, όσον αφορά στην κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους της χώρας με διόδια, ο κ. Γκατσώνης είπε πως το πρώτο οκτάμηνο του έτους έκλεισε με αύξηση της τάξης του 11% σε σύγκριση με το 2022.

πηγη dnews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα