Χαλκιδική: Κάλεσαν αστυνομία σε σχολείο για να διώξουν 10χρονη που… περίσσευε

Αλγεινή εντύπωση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μαθητές ως «αριθμούς» το υπουργείο Παιδείας

Parallaxi
χαλκιδική-κάλεσαν-αστυνομία-σε-σχολε-1213779
Parallaxi

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το περιστατικό που καταγράφθηκε σε σχολείο της Χαλκιδικής και αποδεικνύει ότι οι μαθητές/μαθήτριες είναι απλώς ένας… αριθμός για το υπουργείο Παιδείας.

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος του ΓΝΩΜΗ TV, Γ. Παπαδόπουλος που εξιστόρησε το πώς συνέβησαν τα πράγματα στην υπόθεση που πραγματικά προκαλεί οργή.

Πρόκειται λοιπόν για μια 10χρονη μαθήτρια η οποία με την οικογένεια της μετακόμισαν από την Ημαθία στη Χαλκιδική.

Το κορίτσι βρέθηκε κανονικά στο νέο του σχολείο για να παρακολουθήσει τον αγιασμό, μπήκε στην τάξη, γνωρίστηκε με τους νέους συμμαθητές/συμμαθήτριες του, όμως του είπαν ότι δεν μπορούσαν να την κρατήσουν γιατί ήταν το… 26ο παιδί στο τμήμα και ο νόμος αυτό το απαγορεύει.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο δημοσιογράφος, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χαλκιδικής έδωσε εντολή να κληθεί στο σχολείο η Αστυνομία (!!!).

Η διευθύντρια του σχολείου δεν το επέτρεψε, ωστόσο ο προϊστάμενος έδωσε εντολή να μπουν οι αστυνομικοί στο χώρο του σχολείου. Η Αστυνομία αρνήθηκε και αυτή να βγάλει το παιδί έξω και τότε κάλεσαν τον γονιό.

Η 10χρονη μόλις είδε τους αστυνομικούς άρχισε να κλαίει, με το γονιό να πηγαίνει στο σχολείο για να πάρει το παιδί του.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο πατέρας της 10χρονης που σημείωσε ότι το παιδί του κατάλαβε κανονικά ότι ήρθε η Αστυνομία στο σχολείο και ότι όλο το περιστατικό… τράβηξε μιάμιση ώρα.

Μάλιστα, προσθέτει ότι ενώ η Αστυνομία ήταν στο σχολείο, ο ίδιος δεν βρισκόταν εξ αρχής εκεί.

Η Μαρία Τασοπούλου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, στην τοποθέτησή της είπε ότι στο σχολείο δεν ήθελαν να φέρουν άλλο δάσκαλο και να «σπάσει» το τμήμα, κάτι που θα σήμαινε ότι η 10χρονη θα πρέπει να πάει σε άλλο σχολείο 8 χιλιόμετρα μακριά.

Τώρα, το τμήμα θα «σπάσει» στα δύο και θα έρθει και άλλος δάσκαλος στο σχολείο για να αναλάβει το δεύτερο τμήμα που δημιουργείται.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα