Χαλκιδική: Στοπ στο πότισμα του γκαζόν στη Σιθωνία γιατί δε φτάνει το νερό

«Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πολύ ακριβά πρόστιμα»

Parallaxi
χαλκιδική-στοπ-στο-πότισμα-του-γκαζόν-1192531
Parallaxi

Το πρόβλημα της λειψυδρίας και της αυξημένης ζήτησης του νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ταλανίζει πολλές περιοχές της Χαλκιδικής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος Σιθωνίας αποφάσισε να απαγορεύσει το πότισμα του γκαζόν τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Ζαφείρης, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πολύ υψηλά πρόστιμα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η απόφαση:

«Δυστυχώς όσο καλά κι αν νομίσαμε ότι προετοιμαστήκαμε, ήρθαν οι ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε φέτος το καλοκαίρι, η παρατεταμένη ανομβρία, σε συνδυασμό με τη συνεχόμενη αύξηση των καταλυμάτων στον δήμο μας, δημιούργησαν σε κάποιους οικισμούς προβλήματα λειψυδρίας.

Το πρόβλημα δε αυτό, επιδεινώθηκε λόγω των συνεχόμενων διακοπών ρεύματος (ούτε αυτό είναι αρκετό πια) και των συνεχόμενων βλαβών σε ένα απαρχαιωμένο δίκτυο.

Ως εκ τούτου αποφασίσαμε να πάρουμε μέτρα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε το πολύ δύσκολο προσεχές διάστημα.

Αποφασίσαμε λοιπόν την απαγόρευση ποτίσματος των γκαζόν κατά τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώστε να βοηθήσουμε ψηλότερα μέρη των οικισμών να έχουν επάρκεια νερού.

Είναι υποχρέωσή μας να πάρουμε τέτοιου είδους μέτρα ώστε να προστατέψουμε συμπολίτες μας αλλά και φιλοξενούμενους στον τόπο μας.

Είναι υποχρέωσή σας να σεβαστείτε συμπολίτες και συναδέλφους σας επιχειρηματίες που απλά έτυχε να επιχειρούν σε πιο ψηλά σημεία των οικισμών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουμε ότι όλες οι γεωτρήσεις μας έχουν αποδυναμωθεί, το δε νερό από τις φυσικές πηγές μας (Πριόνια) πέρυσι τον Αύγουστο παρείχαν στο δίκτυο 50 κυβικά, ενώ αυτή τη στιγμή κάτω από 30 κυβικά με πτωτικές τάσεις.

Παρακαλούμε να κατανοήσετε ΟΛΟΙ την κρισιμότητα της κατάστασης και να συμμορφωθείτε με τις οδηγίες.

Θα γίνονται έλεγχοι και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πολύ ακριβά πρόστιμα».

Πηγή Εικόνας: pexels-mikebirdy

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα