Χαλκιδική: Νέες έρευνες στην κατασκήνωση για τον θάνατο της 8χρονης- Δεν αποκλείεται να σφραγιστεί

Στις 4 Ιουνίου είχε διενεργηθεί αυτοψία για την καταλληλότητα των υποδομών - Οι παρατυπίες που εντοπίστηκαν στις πισίνες.

Parallaxi
χαλκιδική-νέες-έρευνες-στην-κατασκήν-1201831
Parallaxi

Συνεχίζονται οι έρευνες με νέα στοιχεία να έχουν βγει στο φως, για την υπόθεση πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Το μυστήριο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εντοπίστηκε το νεκρό 8χρονο κορίτσι στην πισίνα συνεχίζεται, με τα κλιμάκια της Περιφέρειας να χτενίζουν από το πρωί τις υποδομές της κατασκήνωσης. Στην περίπτωση που εντοπιστούν παραλείψεις στις πισίνες, δεν αποκλείεται μάλιστα το σφράγισμα της κατασκήνωσης, ακόμα και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από εχθές, Πέμπτη (16/8), και έχουν ήδη εντοπιστεί πολλές παρατυπίες στις πισίνες, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η λειτουργία τους.

Μάλιστα, στις 4 Ιουνίου είχε διενεργηθεί αυτοψία για την καταλληλότητα των υποδομών στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, έτσι ώστε να δοθεί η άδεια λειτουργίας της. Σύμφωνα με πηγές, τότε, δεν είχαν εντοπιστεί παραλείψεις και το αίτημα για τον σχετικό έλεγχο είχε υποβληθεί από τον Μάιο.

Οι παρατυπίες στις πισίνες

Σημειώνεται πως οι δύο πισίνες της κατασκήνωσης έκλεισαν με απόφαση όχι των υπευθύνων αλλά μετά το έκτακτο συμβούλιο του Δήμου Κασσάνδρας. Είχαν στα χέρια τους την αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα που έγινε με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής.

  • Όπως μετέδωσε χθες το Star, στα χαρτιά εμφανιζόταν ως υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας, υπάλληλος που δεν έχει προσληφθεί το 2024.
  • Η περίφραξη γύρω από την πισίνα που έγινε το κακό, δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της έχει κατασκευαστεί με θάμνους αντί για κάγκελα ύψους 1,20 μ. όπως είναι το σωστό, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά.
  • Στην δεύτερη πισίνα, δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι, ενώ δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της.
  • Σύμφωνα με το Star, η πισίνα όπου πνίγηκε το κοριτσάκι, είχε μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2.40 μέτρα.
  • Είχε κλίση που ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Μία πισίνα, δηλαδή, για ενήλικες και όχι για παιδιά δημοτικού καθώς για αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε να είναι με βάθος το πολύ 45 εκατοστά.

Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει απαντήσεις στις μαρτυρίες των παιδιών που θα ληφθούν με τη συνδρομή παιδοψυχολόγων, ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται και οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας, ώστε να καταθέσουν και εκείνοι με τη σειρά τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα