Ελλάδα

Χάνει την έδρα στη Γερμανία το ΜέΡΑ25 – Ενδέχεται να χάσει και την έδρα στην Ευρωβουλή

Την έδρα στην ευρωβουλή φαίνεται να χάνει η παράταξη ΜέΡΑ25, καθώς προχωρά η καταμέτρηση ψήφων και ποσοστών.

Parallaxi
χάνει-την-έδρα-στη-γερμανία-το-μέρα25-ε-411927
Parallaxi

Την έδρα στην ευρωβουλή φαίνεται να χάνει η παράταξη ΜέΡΑ25, καθώς προχωρά η καταμέτρηση ψήφων και ποσοστών. Συγκεκριμένα, με ενσωματωμένο το 93,76% των ψήφων και το 54,63% των σταυρών, η έδρα του κόμματος του κ. Βαρουφάκη αποδίδεται στη ΝΔ. Εάν το αποτέλεσμα παραμένει ως έχει αυτήν τη στιγμή, την έδρα θα λάβει ο Γιώργος Αμυράς.

Χάνει και την έδρα στη Γερμανία το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25 (Diem25), σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

«Δυστυχώς, δεν καταφέραμε στη Γερμανία να εκλέξουμε έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Το γεγονός ότι αποσπάσαμε σχεδόν 130.072 ψήφους και ποσοστό 0,3% είναι επιτυχία για εμάς», αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές και όλους όσους μας επέλεξαν», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ αναφορά γίνεται και για το θρίλερ που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα με την έδρα της Σοφίας Σακοράφα στην Ευρωβουλή.

«Τώρα, ανησυχούμε ακόμη για την ομάδα μας στην Ελλάδα για το αν θα μπει στο κοινοβούλιο καθώς μέχρι στιγμής συγκεντρώνει 3%». 

https://www.facebook.com/Diem25Germany/posts/2585071651526753

Πηγή: ΑΠΕ, Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα