Ελλάδα

Χανιά: Είναι 118 ετών, χειρουργήθηκε και επέστρεψε ακμαία στο σπίτι της

Οι γιατροί του νοσοκομείου δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά περιστατικό ασθενή σε τέτοια ηλικία

Parallaxi
χανιά-είναι-118-ετών-χειρουργήθηκε-και-ε-969104
Parallaxi

Μπορεί να είναι 118 ετών όπως υποστηρίζει η οικογένειά της στα Χανιά, ωστόσο, δεν δίστασε να μπει στο χειρουργείο για να αποκαταστήσει ένα πρόβλημα στο ισχίο και να επιστρέψει ακμαία στο σπίτι της.

Ο λόγος για την κυρία Ειρήνη από το Παϊδοχώρι Χανίων. Οι γιοι της, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, περιγράφουν τη λαχτάρα που πέρασαν. Από μία λανθασμένη κίνηση με το καρότσι βρέθηκε στο χειρουργείο.

«Ήτανε στο χωριό σε ένα καροτσάκι, την είχε ο αδελφός μου. Είχανε πάει σε ένα χώρο δίπλα και όπως την τραβούσε για να μπει σε ένα δωμάτιο, έχει ένα ψηλό σκαλοπατάκι 5 πόντους, έφυγε από το καρότσι το σώμα της και έπεσε με το πίσω μέρος της και έγινε ζημιά στο γοφό, στο ισχίο, διατροχαντήριο κάταγμα», είπε ο γιος της ηλικιωμένης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά περιστατικό ασθενή σε τέτοια ηλικία. Το ρίσκο μπαίνοντας στο χειρουργείο ήταν μεγάλο.

«Οι γιατροί τώρα είπαν ότι είναι όλα επίφοβα. Δεν έχουν ξαναδοκιμάσει σε τέτοια ηλικία και λέει: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε». Το ίδιο είπαμε και εμείς ό,τι μπορούμε να κάνουμε για τη γιαγιά να μην υποφέρει».

«Η γιαγιά είναι μεγάλη. Είναι μεγάλη και δεν έχουμε ξανακάνει τέτοια εγχείρηση. Εάν πεθάνει να το ξέρετε». Ό,τι πούνε οι γιατροί και οι Άγιοι λέμε και εμείς».

Είχε πλάι της τον Θεό τους είπε και κατάφερε να βγει δυνατή από αυτή τη δοκιμασία. Έμεινε για 15 μέρες στο νοσοκομείο και τώρα αναρρώνει στη ζεστασιά του σπιτιού της.

«Είδαν από τις εξετάσεις ότι όλα πάνε καλά και είπαν και αυτοί καλή προοπτική έχουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να μας προδώσει. Και οι νοσοκόμες και όλοι μας αγαπήσανε. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους. Λέγανε τι κάνεις το κορίτσι μας να σκεφτείτε», ανέφερε ο γιος της ηλικιωμένης.

Η κυρία Ειρήνη έχει καταφέρει να συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής και με το παραπάνω. Η οικογένειά της μάλιστα λέει πως δεν είναι 113 ετών, όπως γράφει η ταυτότητά της, αλλά κοντεύει να κλείσει τα 120.

«Είναι 118 χρονών. Η ταυτότητα της λέει 113, αλλά δεν είναι, τότε κρύβανε κάποια χρόνια. Και είναι 118», εξήγησε η νύφη της ηλικιωμένης.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες συνομήλικων της, που δεν υπάρχουν πια, είναι 118 ετών», διαβεβαίωσαν οι γιοι της ηλικιωμένης.

«Πάντως αυτή η γυναίκα επειδή το ‘χω ψάξει πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες. Δηλαδή σε τόσο προχωρημένη ηλικία, εδώ τουλάχιστον στο νομό Χανίων, δεν πρέπει να έχουμε άλλον άνθρωπο», είπε ο Γεώργιος Μουσουράκης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνα.

Παρά την αναστάτωση της οικογένειάς της, αλλά και των γιατρών που πήραν την απόφαση να την χειρουργήσουν, η κυρία Ειρήνη κόντρα σε όλους και όλα γύρισε πίσω σε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα

Πηγή: newsit.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα