Ελλάδα

CNN: «Χρειάζονται περισσότερα από νερό για να προστατευτεί η Ελλάδα από τις φωτιές»

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου για τις πυρκαγιές στη χώρα μας

Parallaxi
cnn-χρειάζονται-περισσότερα-από-νερό-γ-1046411
Parallaxi

Οι μεγάλες φωτιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες απασχόλησαν όχι μόνο τα εγχώρια ΜΜΕ αλλά και τα διεθνή, με το CNN να φιλοξενεί την Κυριακή (27/08) ανταπόκριση για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, τον “πνεύμονα της Αθήνας”, κάνοντας λόγο για μια “χαμένη μάχη”.

“Η Ελλάδα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο έλεος των δασικών πυρκαγιών και φέτος είναι χειρότερες από ποτέ” αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: “Την ημέρα ο αέρας γεμίζει καπνό και τον θόρυβο των σειρήνων, τις κραυγές των κατοίκων και των σωστικών συνεργείων και το επίμονο θόρυβο των ελικοπτέρων, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες από ψηλά. Ένας αόρατος εχθρός είναι ο άνεμος, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει να ανάψει μια φλόγα σχεδόν από το τίποτα και να την ωθήσει να καταβροχθίσει φρέσκο ​​έδαφος. Την Πέμπτη, καθώς ετοιμάζαμε μια ζωντανή λήψη, το διαπιστώσαμε μόνοι μας, καθώς μια μικρή κοντινή φωτιά ξαφνικά εκτυλίχθηκε σε μια άγρια ​​φλόγα, αναγκάζοντάς μας να τρέξουμε”.

Αφού κάνει αναφορά στις εκκενώσεις οικισμών, στις μεγάλες εκτάσεις καμένης γης και στους 18 απανθρακωμένους ανθρώπους στο δάσος της Δαδιάς, τονίζει: “Παρόμοιες πυρκαγιές μαίνεται σε όλη την Ελλάδα και με τόσες πολλές πρώτες γραμμές δεν υπάρχουν αρκετοί πυροσβέστες στη χώρα για να τις σταματήσουν”.

“Το Σάββατο, τέσσερις ημέρες από την έναρξη της πυρκαγιάς, η Πάρνηθα εξακολουθούσε να φλέγεται με περισσότερο παρθένο δάσος καμένο. Κάποτε ήταν δεξαμενή άνθρακα, τώρα εκτοξεύει τέφρα και άνθρακα στην ατμόσφαιρα” σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Και συνεχίζει: “Εκτός από τον άνεμο, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν επίσης έναν πιο κακόβουλο σύμμαχο στις φλόγες: παραδόξως, μερικές από τις φωτιές φαίνεται να έχουν μπει εσκεμμένα. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 79 συλλήψεις που σχετίζονται με εμπρησμό μέχρι στιγμής. Η δυσπιστία αρχίζει να μετατρέπεται σε οργή σε πολλούς Έλληνες”.

Καταλήγοντας αναφέρει: “Θα χρειαστεί περισσότερο από λίγο νερό για να προστατέψει την Ελλάδα από αυτές τις πυρκαγιές και αυτές που σίγουρα θα εκδηλωθούν”.

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα