Δεν άνοιξε ακόμα η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις υποψηφιότητες στις δημοτικές εκλογές

Όπως είπε ο γραμματέας της οργάνωσης στην α΄ εκλογική περιφέρεια, Χρήστος Δουίτσης.

Parallaxi
δεν-άνοιξε-ακόμα-η-συζήτηση-στον-συριζ-226417
Parallaxi

Δεν άνοιξε ακόμα η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις δημοτικές εκλογές και τις υποψηφιότητες στον κεντρικό και τους περιφερειακούς δήμους, όπως είπε ο γραμματέας της οργάνωσης στην α΄ εκλογική περιφέρεια, Χρήστος Δουίτσης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους δημοσιογράφους.

Το μόνο που έχει γίνει είναι μια συζήτηση με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση συγκρότησης κοινωνικών κινημάτων με προοδευτικές δυνάμεις, τόνισε ο κ. Δουίτσης και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει της δημοτικές εκλογές με την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, και επιδιώκει τη διαμόρφωση συσχετισμού δυνάμεων με προοδευτικό πρόσημο.

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είπε ότι τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Υπάρχει ήδη η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”, με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Ρία Καλφακάκου, ενώ θα γίνει συζήτηση και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη λήψη απόφασης ως προς την υποψηφιότητα που θα υποστηριχθεί.

Σε ερώτηση αν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει θετικό πρόσημο απάντησε ότι υπάρχουν θέματα στα οποία η στάση του είχε προοδευτικό πρόσημο, όπως στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Όσο για την αποτίμηση της δημαρχίας Μπουτάρη τόνισε πως κάποιες από τις εξαγγελίες του τις υλοποίησε και κάποιες άλλες όχι. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν ξέρουμε τι θέλει και τι θα κάνει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δουίτσης επισήμανε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτοί και δεν θέτουν προαπαιτούμενα.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο στη Θεσσαλονίκη είπε ότι έγιναν αρκετές παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην “αλλαγή” της πόλης. Από αυτές, άλλες έχουν εμβληματικό και κομβικό χαρακτήρα, όπως η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, οι παραχωρήσεις πρώην στρατοπέδων και η συγκρότηση Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού, και άλλες κοινωνικό χαρακτήρα, όπως η λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας.

Επισήμανε ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ευόσμου σε 24ωρη βάση συνέβαλε κατά πολύ στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και τόνισε ότι θα χρειαζόταν ακόμα 5-6 τέτοια Κέντρα Υγείας σαν του Ευόσμου.

Από την πλευρά της, η Κυριακή Μάλαμα, διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΤ3, ανέφερε ότι σε αντιδιαστολή με το “μαύρο” της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου μέσα στον τελευταίο χρόνο η ΕΡΤ3 συνεισέφερε στην οικονομία της Θεσσαλονίκης 1,7 εκατομμύρια ευρώ μέσα από τηλεοπτικές παραγωγές που έγιναν στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα