Ελλάδα

Δεν δόθηκε άδεια για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει ο Δήμος Αθηναίων

Οργισμένες ανακοινώσεις εξέδωσαν κόμματα της Αντιπολίτευσης

Parallaxi
δεν-δόθηκε-άδεια-για-εκδήλωση-της-χρυσ-724589
Parallaxi

Φιέστα στο μνημείο των Ιμίων στη πλατεία Ρηγίλλης με πρόσχημα την επέτειο διοργανώνει η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από αντιφασιστικές οργανώσεις και κόμματα που καταγγέλλουν την Αστυνομία και τον Δήμαρχο Αθηναίων που δεν κατάφεραν να την αποτρέψουν.

Μιλούν μάλιστα για παραχώρηση άδειας και νομιμοποίηση της φασιστικής συγκέντρωσης, γεγονός που ο Δήμος Αθηναίων διαψεύδει, διευκρινίζοντας ότι «καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης». Αντιθέτως, προσθέτει, «ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία».

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Με στόχο να μην καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της ναζιστικής φιέστας, αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν σε αντισυγκέντρωση σήμερα Σάββατο στις 16:00, μέσα από σκληρές ανακοινώσεις για τη στάση του δήμαρχου Αθηναίων και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στις ανακοινώσεις καταγγέλλεται η παραχώρηση άδειας στη Χρυσή Αυγή, σε μια περίοδο που συμπληρώνονται τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα και υπογραμμίζονται οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα ανακοινώσεις – καταγγελίες για την πραγματοποίηση της ναζιστικής φιέστας έχουν κυκλοφορήσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά. Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν κυκλοφορήσει κι άλλες συλλογικότητες.

Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

Οργισμένες ανακοινώσεις εξέδωσαν το ΜέΡΑ25 και το ΠΑΣΟΚ.

«Η παροχή άδειας για ανοικτή συγκέντρωση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Βουλή, προκαλεί κάθε δημοκράτη πολίτη» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζιος.

«Μια απόφαση πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη που μάλιστα στηρίζεται στη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αθηναίων. Αναρωτιόμαστε: σε τι ακριβώς συμφωνεί ο κ. Μπακογιάννης με τη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση; Τη θεωρεί ειρηνική πολιτική εκδήλωση; Πιστεύει ότι δεν επαπειλεί τη ζωή της πόλη; Οι αρμόδιες αρχές έχουν τρεις ώρες μπροστά τους για να μην εφαρμοστεί η προκλητική τους απόφαση» προσθέτει.

Από την πλευρά του ΜέΡΑ25 ο Μιχάλης Κριθαρίδης μιλά για «ναζιστική φιέστα» που «έχει εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή σήμερα στις 19.00, στην πλατεία Ρηγίλλης, για τα Ίμια και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έσπευσαν να δώσουν άδεια στα ακροδεξιά μορφώματα για να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη δημόσια συγκέντρωση».

Οι ίδιοι δηλαδή, προσθέτει «που απαγορεύουν σωρηδόν τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και της νεολαίας, κλείνουν το μάτι στους φασίστες που δήθεν θέλει να τους απαγορεύσει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την κάθοδο στις εκλογές και τους επιτρέπουν την αποψινή ναζιστική φιέστα. Η απόφαση αυτή είναι αδιανόητη και προκλητική και καλούμε για την άμεση ανάκληση της, καθώς πρόκειται για μια ντροπιαστική κίνηση Μπακογιάννη-ΕΛ.ΑΣ. Να απαγορευτεί η ναζιστική φιέστα και να σταματήσει η εξουσία, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, ΕΛ.ΑΣ. κλπ. να υποθάλπουν τους νεοναζί εγκληματίες».

Διαψεύδει ο Δήμος Αθηναίων

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων που έσπευσε να διευκρινίσει ότι «καμία άδεια δεν δόθηκε για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ρηγίλλης».

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση «με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ανακοίνωση των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, από το Δήμο Αθηναίων διευκρινίζεται: Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων κ. Βασίλειος Κορομάντζος απαντώντας στο σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, σημείωνε: « Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και παρέχουμε σύμφωνη γνώμη για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια.»

πηγή – in.gr

Λευτέρης Παπαγιαννάκης: Ο Δήμος Αθηναίων συμφώνησε να γίνει συγκέντρωση της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης

Παράλληλα, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρώην αντι-δήμαρχος Αθηναίων, αρμόδιος για ζητήματα μεταναστών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχολιάζει την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων στην οποία διαψεύδει τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για την έγκριση άδειας της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής.

“Ο Δήμος Αθηναίων συμφώνησε να γίνει συγκέντρωση της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Όταν προεκλογικά είχε οργανωθεί συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων Αθήνας με θέμα την αντιμετώπιση της χρυσής αυγής όλοι είχαν δεσμευτεί ότι θα αρνούνταν κάθε τύπου συνεργασία.

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος το ξέχασε.

Μην μου πείτε για νομική υποχρέωση, τυπική αρμοδιότητα και άλλα φαιδρά.

Θυμίζω ότι το Δημοτικο Συμβούλιο με τον Γ. Καμίνη δήμαρχο αρνήθηκε να δώσει χώρο στην εγκληματική οργάνωση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μας έκανε μήνυση ο καταδικασμένος για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κασιδιαρης.

Το να στέκεσαι απέναντι στο ναζισμο το μίσος και τον ρατσισμό είναι πολιτική επιλογή και δημοκρατική υποχρέωση.

Ντροπή και αίσχος”

Δείτε την δημοσίευση:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα