Ελλάδα

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ τον αριθμό αστυνομικών για την ασφάλεια του Θεοδωρικάκου

Ύστερα από σχετικό δημοσίευμα - Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Parallaxi
διαψεύδει-η-ελ-ασ-τον-αριθμό-αστυνομικ-480252
Parallaxi

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε για ακόμα μια φορά ανακοίνωση όπου διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι θεσμικά προβλεπόμενα και συνήθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια του από 10 Ιανουαρίου 2023 Δελτίου Τύπου, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας που αναφέρεται εκ νέου στον αριθμό των αστυνομικών οι οποίοι διατίθενται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι θεσμικά προβλεπόμενα και συνήθη, ενώ η ευθύνη της προστασίας και φύλαξής του -όπως και κάθε άλλου φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου- ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία με βάση επιχειρησιακά κριτήρια λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.

Συνεπώς, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο συνεχίζει να αναπαράγεται, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα».

πηγή – ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα