Δίκη 26χρονου από τη Θεσσαλονίκη για εκδικητική πορνογραφία εις βάρος 13χρονης: η απόφαση

Η ανήλικη έκανε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, δεν έτρωγε και απομονώθηκε

Parallaxi
δίκη-26χρονου-από-τη-θεσσαλονίκη-για-εκδ-1210269
Parallaxi

Ένας 26χρονος από τη Θεσσαλονίκη δικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών για υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με σκοπό βλάβη και κατοχή πορνογραφικού υλικού εις βάρος 13χρονης ανήλικης από την Κρήτη.

Η υπόθεση έλαβε χώρα το 2018, όταν η ανήλικη ήταν 13 ετών και εκείνος 20. Σύμφωνα με πληροφορίες, την έπεισε και του μετέφερε φωτογραφίες της οι οποίες αργότερα δημοσιοποιήθηκαν σε πορνογραφική ιστοσελίδα.

Η ανήλικη έκανε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, δεν έτρωγε και απομονώθηκε ενώ ο ίδιος της έλεγε ότι δεν φοβάται την αστυνομία και προσέθετε ότι “κάτι κοριτσάκια σαν και εσένα τα κάνω να πεθαίνουν”. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο και στο κινητό του 1200 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου κυρίως από ανήλικα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν ανέβασε τις φωτογραφίες της ανήλικης στο διαδίκτυο.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 26χρονο σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, καθώς του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων. Ο ίδιος βρέθηκε να κατέχει υλικό, πάνω από 1.200 αρχεία, πολλά από τα οποία ήταν φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους.

Η έρευνα είχε γίνει ύστερα από καταγγελία 13χρονης και των γονέων της (το 2021), για εκδικητική πορνογραφία, καθώς η 13χρονη, το 2018, του είχε εμπιστευτεί κάποιες ευαίσθητες φωτογραφίες της, τις οποίες είδε στη συνέχεια σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Ο 26χρονος αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που έστειλε τις φωτογραφίες εκεί.

Το δικαστήριο, ωστόσο, αθώωσε τον 26χρονο για το αδίκημα της εκδικητικής πορνογραφίας, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ωστόσο ο ίδιος έχει παραπεμφθεί και στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης, όσον αφορά τις φωτογραφίες που έστελνε ο ίδιος στην κοπέλα από το 2018 ως το 2021.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα