Ελλάδα

Δίκη Πισπιρίγκου: Συνεχίζει την αγόρευση από το πρωί η εισαγγελέας – «Δηλητηρίασε το παιδί της»

Όσα είπε σήμερα στη δίκη

Parallaxi
δίκη-πισπιρίγκου-συνεχίζει-την-αγόρε-1031187
Parallaxi

Μαραθώνια η αγόρευση της Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Η εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου συνεχίζει την αγόρευση της, που ξεκίνησε από το πρωί.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι, οι γιατροί στο Καραμανδάνειο δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και αναφέρθηκε σε στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και το φάκελο νοσηλείας του παιδιού.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα είχε φυσιολογικό φλεβοκομβικό ρυθμό (…). Το πρωί της 11ης Απριλίου το παιδί δεν είχε τίποτα. Έρχεται η κυρία κατηγορούμενη και χωρίς κανένα σημάδι οι γιατροί το βρίσκουν ωχρό με απώλεια ούρων. Η κυρία κατηγορούμενη ενώ έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης (είχε δει μας είπε αυτό το τίναγμα και στη Μαλένα) δεν βγαίνει στο διάδρομο να φωνάξει έγκαιρα. Βλέπει την κυρία Πετσάβα και της κάνει νεύμα να πάει στο δωμάτιο του παιδιού.

Μετά αργά και σταθερά πάει στους γιατρούς και τους λέει για το οξύμετρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή την κυρία κατηγορούμενη δεν αντιλαμβάνεται κανείς στο χώρο. Αν η μητέρα είχε φωνάξει – είχε γίνει το κυρίαρχο πρόσωπο – θα την άκουγαν. Δεν την άκουσε κανείς. Μπήκαν στο δωμάτιο του παιδιού και είδαν ότι το ρινικό οξυγόνο έλειπε από το παιδί.

Η δικαιολογία της κατηγορούμενης στους γιατρούς ήταν ότι μπορεί να μετακινήθηκε. Και αφού βλέπει ότι κάτι συμβαίνει με το οξυγόνο πριν βγει από το δωμάτιο ήλεγξε το οξύμετρο του παιδιού; Ήξερε ότι για κάποιο χρόνο μέχρι εκείνη να πάει στους γιατρούς εκείνο θα έμενε μόνο του. Μας είπε ότι δεν θα έκανε ιατρικές πράξεις. Εντάξει δεν έκανε ιατρικές πράξεις αλλά ούτε φώναζε ούτε αντιδρούσε άμεσα. Και ενώ έχει ξαναδεί κάτι αντίστοιχο όπως μας είπε στη Μαλένα.

Η κυρία κατηγορούμενη δεν κινήθηκε στον ενδεδειγμένο χρόνο ώστε να κινητοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης του παιδιού».

«Είχε δηλητηριάσει το παιδί της»

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, δριμύ κατηγορώ κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου εξαπέλυσε η εισαγγελέας του ΜΟΔ κ. Σπυριδωνίδου, τονίζοντας ότι, η κατηγορούμενη «Είχε δηλητηριάσει το παιδί της»!

Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας περιέγραψε την πλύση εγκεφάλου, που όπως είπε, είχα κάνει η κατηγορούμενη στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα εναντίον του πατέρα της, Μάνου Δασκαλάκη.

Eνώ σε άλλο σημείο, έδωσε το στίγμα της, για το πού θα καταλήξει η πρόταση της, λέγοντας:

«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ο κ. Δασκαλάκης ως δια μαγείας επιστρέφει στην κυρία κατηγορούμενη για να το αντιμετωπίσουν μαζί. Και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση»..

Όπως ανέφερε η κ. Σπυριδωνίδου, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν προστάτευσε το παιδί της, αλλά την κατέστησε “κοινωνό” της ιδιαιτέρως προβληματικής οικογενειακής σχέσης.

Τόνισε η εισαγγελέας μεταξύ άλλων:

«Το είχε δηλητηριάσει το παιδί, γ’ αυτό δεν θέλει τον πατέρα του, και ρωτάμε γιατί η μικρή Τζωρτζίνα είναι σε αυτή την κατάσταση; Έχει δει τους γονείς της να τσακώνονται, έχει δει τον πατέρα του να φεύγει από το σπίτι, έχει δει τα αδέρφια της να πεθαίνουν. Εκείνη την περίοδο υπάρχουν μηνύματα που στέλνει στον κ. Δασκαλάκη που τον κατηγορεί και εκτοξεύει απειλές. Η Τζωρτζίνα ήταν γνώστης όλης αυτής της κατάστασης. Ναι, γιατί της τα έλεγε όλα η κ. κατηγορουμένη».

Στην ιδιαίτερα επεξηγηματική αγόρευση της η εισαγγελέας στάθηκε στο μήνυμα του Μάνου Δασκαλάκη προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο οποίο της λέει «Κάθε φορά που θα χωρίζουμε, θα φεύγει και ένα παιδί;»

«Τι εννοούσε;» διερωτήθη η εισαγγελέας. Γιατί δεν αντιδρά σε αυτό το μήνυμα; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα. Tης λέει στο μήνυμα «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια»; H κατηγορούμενη δεν αντέδρασε στο μήνυμα , δε λέει τίποτα. Το άφησε να περάσει».

Στη συνέχεια η εισαγγελέας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα προβληματικό περιβάλλον, στο οποίο μεγάλωνε η άτυχη Τζωρτζίνα, με την μητέρα της να ενδιαφέρεται κυρίως για τις πιθανές εξωσυζυγικές σχέσεις του Μάνου Δασκαλάκη.

Πηγη – ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα