Ελλάδα

Δημοσκόπηση MARC: Δεν συμβάλλουν στη μείωση τιμών τα μέτρα της κυβέρνησης – Τι θα γίνει στις Ευρωεκλογές

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε πριν από λίγο στον ΑΝΤ1

Parallaxi
δημοσκόπηση-marc-δεν-συμβάλλουν-στη-μείω-1091049
Parallaxi

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, που έγινε για λογαριασμό του ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές λαμβάνουν: 29,7% η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 10,1% ο ΣΥΡΙΖΑ και έπονται ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5,6% και ακολουθούν Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, ΜέΡΑ25 με 2,3%, Νέα Αριστερά με 1,9%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, ενώ άκυρο/λευκό και αποχή επιλέγουν συνολικά 4,8% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστο είναι το 15,2%.

Για το θέμα της ακρίβειας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν oι πολίτες θεωρούν ότι οφείλεται στην:

– κερδοσκοπία εταιρειών και καρτέλ κατά 39%

– κυβέρνηση 24,9 %

– διεθνείς παράγοντες/ ενεργειακή κρίση κ.λπ 24,5%

– ελλιπείς ελέγχους στην αγορά 10,8%

Στο ερώτημα αν τα μέτρα της κυβέρνησης θα συμβάλλουν στην μείωση των τιμών, οι ψηφοφόροι δήλωσαν «όχι/ μάλλον όχι» ποσοστό 68,2% και αντίθετα «ναι/ μάλλον ναι 28,2 %.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης από τους πολίτες, οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση απάντησαν κατά 42,4% ότι βλέπουν θετικά ή μάλλον θετικά την εικόνα του κυβερνητικού σχήματος, ενώ το 55,9% απάντησε ότι βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την Κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά στο κόμμα που κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, τις πρώτες θέσεις στις απαντήσεις των πολιτών καταλαμβάνουν το ΠΑΣΟΚ με 15,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,8% και τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9%, ενώ το 50,5% απάντησε ότι κανένα κόμμα δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το 56,1% φέρεται να είναι θετικό, ενώ το 40,9% των ερωτώμενων φέρεται ως αρνητικό σε τέτοια εξέλιξη.

Πηγή: lifo.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα