Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η επιγραφή στο βαν που «πρόδωσε» τους συλληφθέντες

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε κατά τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Parallaxi
δολοφονία-καραϊβάζ-η-επιγραφή-στο-βαν-745626
Parallaxi

Η επιγραφή με το όνομα της εταιρείας καθαρισμού που βρισκόταν πάνω στο λευκό βαν που εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ είναι το στοιχείο κλειδί που οδήγησε στα ίχνη των δύο αδερφών που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη και Παναγιώτη Βλαχουτσάκου στην Καθημερινή.

Ειδικότερα, κατά την ανάλυση του οπτικού υλικού που είχε συλλεχθεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών που ασχολούνταν με την υπόθεση, εκτός από το scooter με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, είχαν παρατηρήσει πως στην περιοχή που έγινε η δολοφονία υπήρχε και ένα λευκό βαν το οποίο έφερε μία επιγραφή που παρέπεμπε σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τη Νίκαια.

Μάλιστα, έκπληκτοι διαπίστωσαν στη συνέχεια πως τόσο το εν λόγω scooter όσο και το βαν βρίσκονταν στην περιοχή και μία ημέρα πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Το μαύρο scooter εντοπίστηκε 300 μέτρα από το σπίτι του Καραϊβάζ να κινείται με έναν αναβάτη και 40 δευτερόλεπτα μετά ακολουθεί από πίσω το λευκό βαν. Συνάγεται έτσι το συμπέρασμα ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου και τη διαφυγή των δύο εκτελεστών από το σημείο του φόνου ο ένας αναβάτης αποβιβάστηκε από το Beverly και πιθανόν μετεπιβιβάστηκε στο λευκό βαν» ανέφεραν στην «Κ» πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Κάπως έτσι η εταιρεία καθαρισμού που ανήκει το λευκό βαν μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αναλυτών και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της εταιρείας είναι o 48χρονος συλληφθείς, ενώ η σύντροφός του, Αλβανικής καταγωγής, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια για φορολογικούς σκοπούς.

Από την εξέταση του 48χρονου, της συντρόφου του αλλά και των υπολοίπων υπαλλήλων της εταιρείας προέκυψαν στοιχεία τα οποία κατέδειξαν πως τα χρονικά διαστήματα που το όχημα βρισκόταν στην περιοχή του εγκλήματος, το οδηγούσε ο 48χρονος. Επίσης από έλεγχο που έγινε στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας προέκυψε ότι η επιχείρηση δεν είχε αναλάβει οποιαδήποτε εργασία τόσο στο συγκεκριμένο σημείο όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου τα επίμαχα χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα, εξεταζόμενος ο 48χρονος δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει τον λόγο παρουσίας του στην περιοχή, ισχυριζόμενος ότι το βαν βρισκόταν τις δύο αυτές ημέρες στο σημείο από σύμπτωση.

Στο ερώτημα γιατί οι δράστες δεν έκρυψαν τις πινακίδες του λευκού βαν ή δεν τις αντικατέστησαν με πλαστές, αρμόδιες πηγές απαντούν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο οι εμπλεκόμενοι εκτίμησαν ότι δεν θα κινήσουν υποψίες σε περίπτωση ελέγχου κοκ.

Δείτε το βαν:

Όσον αφορά στην παρουσία των δραστών στην περιοχή μία ημέρα πριν τη δολοφονία, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πιθανότατα σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο εκείνη την ημέρα, ωστόσο ανέστειλαν το σχέδιό τους πιθανόν λόγω του γεγονότος ότι ο Καραϊβάζ έφυγε από το σπίτι του 30 λεπτά νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα αιφνιδιάζοντας έτσι τους δολοφόνους του.

Αναζητούνται και άλλα άτομα

Μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εξ αυτών που εξετάζει για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου βρίσκεται στις φυλακές.

Τι τους πρόδωσε

Τα δύο αδέλφια είχαν κληθεί πριν από περίπου 20 ημέρες στην Ασφάλεια, με τους αστυνομικούς να τους ζητούν να δώσουν εξηγήσεις για την παρουσία του συγκεκριμένου βαν για δύο ημέρες αρκετά κοντά στην κατοικία του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο απέδωσαν το γεγονός σε σύμπτωση, με τους αστυνομικούς να μην πείθονται από τα λεγόμενά τους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την πρόοδο στις έρευνες

Τις δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ χαιρετίζει η ΕΣΗΕΑ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την πρόοδο στις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Η σύλληψη των δυο φερόμενων ως δραστών είναι σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών και όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Το Δ.Σ. παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει ότι, έστω και 2 χρόνια μετά, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που αποτελεί αγκάθι στη λειτουργία της Δημοκρατίας, βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ενημέρωση.

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας, δεκάδες δημοσιογραφικές ενώσεις σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια τού Γ. Καραϊβάζ και απαίτησαν την άμεση αποκάλυψη, σύλληψη και καταδίκη των δραστών.

Η διεθνής δημοσιογραφική οικογένεια αναμένει τις εξελίξεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την καταδίκη φυσικών και ηθικών αυτουργών ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους αλλά και να βελτιωθεί η κατάταξη της χώρας στις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

*Με πληροφορίες από skai.gr, in.gr, ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα