Ελλάδα

Δομοκός: Σε απόγνωση οι αγρότες δύο μήνες μετά τις πλημμύρες

“Η εικόνα της περιοχής είναι για ταινία θρίλερ” λένε γεωπόνοι.

Parallaxi
δομοκός-σε-απόγνωση-οι-αγρότες-δύο-μήν-1081877
Parallaxi

Δύο μήνες μετά τη θεομηνία στον Δομοκό και το σαρωτικό πέρασμα του Daniel που άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές, αγρότες και παραγωγοί μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να ξεκινήσουν και πάλι από το μηδέν.

Στη δημοτική ενότητα Θεσσαλιώτιδος, οι κάτοικοι παραπονούνται ότι ακόμη δεν έχουν γίνει ακόμη οι στοιχειώδεις παρεμβάσεις και, κάθε φορά που βρέχει, κινδυνεύουν να ξαναπλημμυρίσουν. Πολλοί σκέφτονται μάλιστα να κινηθούν νομικά, ώστε να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δομοκού, Νίκο Καλημέρη, οι δύο από τις τρεις δημοτικές ενότητες έχουν πληγεί με σφοδρότητα, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στη Θεσσαλιώτιδα έχουν καταστραφεί, καλλιέργειες με βαμβάκι κατά κύριο λόγο, καθώς καλύφθηκαν από φερτά υλικά. “Τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης για τον αγρότη”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Καλημέρης.

Ο κ. Χρήστος Πετρόπουλος, γεωπόνος στο επάγγελμα, περιέγραψε την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή ως σκηνή από ταινία θρίλερ, με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται σε απόγνωση, και ζήτησε άμεση αρωγή από την πολιτεία, είτε με τη μορφή αποζημιώσεων για τα κατεστραμμένα κτήματα είτε με τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτά να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα