Ελλάδα

Δράσεις φιλαναγνωσίας σε παιδιά της ΑΡΣΙΣ από το You in Europe

Επισκέψεις σε δομές της ΑΡΣΙΣ θα πραγματοποιήσουν η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Σταυρούλα Παγώνα και εθελοντές του You in Europe.

Parallaxi
δράσεις-φιλαναγνωσίας-σε-παιδιά-της-α-457569
Parallaxi

Σειρά εκδηλώσεων με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά από μειονεκτικά περιβάλλοντα διοργανώνει η ΑΜΚΕ You in Europe σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Weaving Webs of Stories».

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Σταυρούλα Παγώνα και εθελοντές του You in Europe θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε δομές της ΑΡΣΙΣ, όπου θα διαβάσουν βιβλία στα παιδιά και μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια θα συζητήσουν για έννοιες όπως η αποδοχή, η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα και η φιλία. 

Η αρχή, που θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να νιώσουν την εμπειρία του ταξιδιού μέσα από το βιβλίο και τη χαρά της ανάγνωσης, θα γίνει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος REACT-Refugee Assistance Collaboration Thessaloniki. Το επόμενο ραντεβού έχει ορισθεί για την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 3:30 το απόγευμα στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ στην οδό Πτολεμαίων 40/42.

Κατά τη διάρκεια των αναγνώσεων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε ένα βιβλίο που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και θα περιλαμβάνει ιστορίες από παιδιά που συμμετέχουν σε αντίστοιχες δράσεις σε Ισπανία, Λιθουανία, Αγγλία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Φιλανδία.

Το πρόγραμμα «Weaving Webs of Stories» είναι μία Διεθνής Στρατηγική Σύμπραξη της Βασικής Δράσης 2 του προγράμματος Erasmus+ στην οποία συμμετέχουν φορείς από επτά ευρωπαϊκές χώρες. Στοχεύει στην καλλιέργεια μίας αναγνωστικής κουλτούρας σε παιδιά που προέρχονται από μειονεκτικά περιβάλλοντα, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωσή τους και την αποτελεσματικότερη κοινωνική τους ενσωμάτωση. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα