Ελλάδα

Αυγέρη: Η αλαζονεία της κυβέρνησης είναι και επικίνδυνη και απροκάλυπτη

«Δαγκώνει η ακρίβεια, είπε ο πρωθυπουργός! Αλήθεια, ποιος ψήφισε προχθές τον προϋπολογισμό της ακρίβειας που δαγκώνει;

Parallaxi
αυγέρη-η-αλαζονεία-της-κυβέρνησης-είν-1072853
Parallaxi

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Δώρας Αυγέρη στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η ακρίβεια δαγκώνει», αλλά και στη δήλωση του πρωθυπουργού στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση «είναι πάνω από το πρόβλημα».

Η Δώρα Αυγέρη επισήμανε ότι η φράση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να εκληφθεί «μόνο ως κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών και βαριά προσβολή της νοημοσύνης τους», με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ότι «η αλαζονεία της κυβέρνησης είναι και επικίνδυνη και απροκάλυπτη».

Ο κ. Μητσοτάκης, που έκανε περιοδεία στο Πέραμα, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι είναι υπερήφανος γιατί η ανεργία έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 10% και τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή «όταν σημαντικά ξένα έντυπα τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τις οικονομικές της επιδόσεις αλλά όλα αυτά πρέπει να μεταφράζονται στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της ποιότητας ζωής όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

Επίσης είπε ότι το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι «πώς θα πείσουμε τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτή την επαγγελματική διαδρομή, πώς θα τα εκπαιδεύσουμε και θα τα καταρτίσουμε σωστά, πώς θα προσφέρουμε προγράμματα μαθητείας σε συνδυασμό με τους εργοδότες, έτσι ώστε να χτίσουμε τη νέα γενιά αυτών που θα κρατήσουν όρθια την παράδοση της ναυτοσύνης του Περάματος» σημειώνοντας ότι έτσι «αντιλαμβανόμαστε εμείς την ανάπτυξη και την ευημερία στον τόπο. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία και τους καλούς μισθούς».

Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι όλα τέλεια στη χώρα μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια ”δαγκώνει” ειδικά στο σουπερμάρκετ, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους με διαρκείς ελέγχους ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία».

Αυτή ήταν η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σχολίασε σχετικά:

«Δαγκώνει η ακρίβεια, είπε ο πρωθυπουργός! Αλήθεια, ποιος ψήφισε προχθές τον προϋπολογισμό της ακρίβειας που δαγκώνει;

Ποιος εκτρέφει με τις πολιτικές του το τέρας της αισχροκέρδειας που δαγκώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις; Ποιος τρέφει το τέρας της διαφθοράς, που καταβροχθίζει το δημόσιο χρήμα;

Ποιος αφανίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ την ίδια ώρα υπουργοί του διαφημίζουν αλυσίδες σουπερμάρκετ; Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, σχεδόν 5 χρόνια τώρα;

Μόνο ως κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών και βαριά προσβολή της νοημοσύνης τους μπορεί να εκληφθεί η αναφορά του πρωθυπουργού. Πλέον, η αλαζονεία της κυβέρνησης είναι και επικίνδυνη και απροκάλυπτη».​

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα