Ελλάδα

ΕΦΚΑ: Παραιτήθηκε ο διοικητής – Ποιος παίρνει την θέση του

Γιατί την αλλαγή του επιθυμούσε διακαώς ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Parallaxi
εφκα-παραιτήθηκε-ο-διοικητής-ποιος-π-985218
Parallaxi

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε από τον διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή να τον διευκολύνει, υποβάλλοντας την παραίτηση του, προκειμένου να τοποθετηθεί στην ίδια θέση ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο πρώτος εκ των τεσσάρων υποδιοικητών που συμπληρώνουν τη σύνθεση της Διοίκησης, με βασική αρμοδιότητα την ψηφιοποίηση των συντάξεων και την ολοκλήρωση του νεου ΟΠΣ.

Την αλλαγή του κ. Δουφεξή, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο τιμόνι του e-ΕΦΚΑ από τον τέως υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, επιθυμούσε διακαώς ο κ. Γεωργιάδης, καθώς ποτέ δεν τον θεώρησε ως πρόσωπο του στενού του κύκλου. Εγγύτερο στην δική του νοοτροπία θεωρούσε τον κ. Βαρβέρη και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Τσακλόγλου, και λόγω της ακαδημαϊκής πορείας του υποδιοικητή ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η αλλαγή στο τιμόνι του ΕΦΚΑ αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Γρανάδα, οπότε και θα ανακοινωθεί η τοποθέτηση ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Εργασίας ,από τα παλιά, στη θέση του υποδιοικητή που θα μείνει κενή μετά την μετακίνηση Βαρβέρη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον πρώην γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κοκκόρη.

Αναφορικά με τον οικονομολόγο Παναγιώτη Δουφεξή, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην υπενθυμιστεί ότι συνέδεσε την παρουσία του στον ΕΦΚΑ με την βελτίωση της λειτουργίας του Φορέα και την δραστική μείωση του μεγάλου αποθέματος των εκκρεμών συντάξεων. Κλασσικός τεχνοκράτης, διετέλεσε σε θεσμικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της ΑΕΔΑΚ ασφαλιστικών Ταμείων.

Στα θετικά του αποδίδεται το γεγονός ότι δεν είχε ιδιαίτερο ζήλο στις δημόσιες σχέσεις ενώ δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογική του προσήλωση στις ιδρυτικές αρχές της Ν.Δ, χωρίς ωστόσο να τις προβάλλει δογματικά, κατά τη διάρκεια της πορείας του, ούτε καν όταν εργάστηκε ως διευθυντής του γραφείου του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Πηγή: efsyn.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα