Έφυγε από τη ζωή ο Μωϋσής Κωνσταντίνης που εργάστηκε για τον εβραϊκό ελληνισμό

Ένας άνθρωπος που εργάστηκε για τον εβραϊκό ελληνισμό και για την προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ.

Parallaxi
έφυγε-από-τη-ζωή-ο-μωϋσής-κωνσταντίνης-361861
Parallaxi

«Η Πρεσβεία του Ισραήλ εκφράζει την βαθιά της θλίψη για των απώλεια του Μωϋσή Κωνσταντίνη, πρώην Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας» και τονίζει ότι «εργάστηκε για την προώθηση των θεμάτων της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας, τις σχέσεις με άλλες κοινότητες της Ελλάδας και την προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ».

Στην ανακοίνωση της πρεσβείας εκθειάζεται επίσης «ο ευγενικός χαρακτήρας, η μετριοπάθεια και ο επαγγελματισμός» του εκλιπόντος. 

Ο Μωϋσής Κωνσταντίνης διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, του συντονιστικού οργάνου του Ελληνικού Εβραϊσμού, επί 13 χρόνια (1998 – 2010 και 2015 -2016), σε συνέχεια της θητείας του ως Γ. Γραμματέως του ΚΙΣΕ από το 1991 έως το 1997. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και -από το 1974 μέχρι τον θάνατό του- Γεν. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Από το 1971 μέχρι τον θάνατό του διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΕΛ.ΤΑ. για θέματα Φιλοτελισμού.

Η κηδεία του Μωυσή Κωνσταντίνη θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15.00, στον Εβραϊκό τομέα του Γ΄ Νεκροταφείου Νίκαιας.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα