Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου

Για τη χυδαία επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων

Parallaxi
εισαγγελική-έρευνα-σε-βάρος-του-αχιλλ-1075737
Parallaxi

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου για το αδίκημα της διέγερσης διάπραξης εγκλημάτων διέταξε η εισαγγελία Βόλου μετά τη χυδαία επίθεση του δημάρχου Βόλου σε βάρος δημοσιογράφων σε συνέντευξη τύπου πριν από λίγα 24ωρα.

Ο Αχιλλέας Μπέος, όπως σημειώνει το gegonota.news, είχε επιτεθεί με σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά των δημοσιογράφων Κατερίνας Τασσοπούλου και Δημήτρη Καρεκλίδη, για τους οποίους είπε ότι «δυσφημούν τον τόπο, που επανήλθε στην κανονικότητα».

«Σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι. Άπλυτοι. Εμένα με ξέρει όλη η Ελλάδα. Ντροπή σας. Να τους φτύνετε και για να μην χαλάτε το σάλιο σας να τους ρίχνετε αυγά και γιαούρτια. Δυσφημίζετε την πόλη σας. Έφερα δύο νταλίκες ξίδι και τέλειωσε. Τουλάχιστον βουλώστε το» είπε ο Αχιλλέας Μπέος και ισχυρίστηκε πως «για μένα κανονικότητα είναι όταν κλείνει το νερό στις 11 το βράδυ. Σε άλλες χώρες που υπάρχει ξηρασία ή πρόβλημα υδροδότησης, κάνουν μείωση νερού. Όταν έχεις ροή 18 ώρες, δεν υπάρχει πρόβλημα».

«Κόβεται το νερό στις 10-11, σε πειράζει; Μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο μωρή», είχε, επίσης, πει απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο, που σύμφωνα με το MagnesiaNews, δεν ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου.

Δείτε το βίντεο (μετά το 14.50):

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος που έπεσε θύμα της χυδαίας επίθεσης, σχολίασε σε ανάρτηση στο Facebook:

«Σήμερα ο μέγας δήμαρχος του Βόλου αποκάλεσε άπλυτες πατσαβούρες όλους όσοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι γειτονιές πόλης βρίσκονται μέσα στην λάσπη και την σκόνη, ενώ το βράδυ το νερό κόβεται. Δεν θα μείνω στις προσωπικές ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον μου για το γεγονός ότι καταγράφω καθημερινά τα προβλήματα, μιας και αυτή είναι η δουλειά μου και δεν δίνω γι΄αυτό αναφορά στον Α. Μπέο. Θα μείνω όμως στο γεγονός ότι προχώρησε σε προτροπή πρόκλησης βίας κατά δημοσιογράφων. Προτρέπει τους πολίτες -τάγματα να επιτεθούν σε όλους εμάς που δεν βλέπουμε την πόλη πεντακάθαρη , που δεν συμμεριζόμαστε την περηφάνεια του για τα επιτεύγματά του, που τα προβλήματα για την ασφάλεια, την υγεία, το περιβάλλον είναι σταθερά επί 30 χρόνια, πρώτα στην δημοσιογραφική ατζέντα μας. Προτρέπει τους οπαδούς του να μας επιτεθούν με γιαούρτια, αυγά κλπ γιατί προχωρούμε δήθεν σε δυσφήμιση της πόλης… που μένει χωρίς νερό. Καταστάσεις , εκτός ελέγχου, πρωτόγνωρες. Η πόλη όμως είναι στα χέρια του, δεν είναι στα δικά μας και οφείλει να εξασφαλίζει καθαριότητα, νερό πόσιμο και ασφαλές με απρόσκοπτη ροή, σύμφωνα με τον Νόμο. Αυτές είναι οι βασικές αρμοδιότητές του».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα