Ελλάδα

Εκλογές… αλλιώς: Ευτράπελα, συλλήψεις, ερωτικές επιστολές στην κάλπη

Από ψηφοδέλτια που κατέληξαν στην ανακύκλωση, καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, συλλήψεις, μέχρι σαλιωμένους φακέλους και την ερωτική επιστολή σε αρχηγό κόμματος.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
εκλογές-αλλιώς-ευτράπελα-συλλήψεις-1011108
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Εκλογές χωρίς ευτράπελα και απρόοπτα, δε θα ήταν… εκλογές! Οι κάλπες της 21ης Μαΐου είναι παρελθόν και βαδίζουμε ολοταχώς για εκείνες της 25ης Ιουνίου.

Όσο λοιπόν η χώρα οδεύει προς τις νέες εκλογές, εμείς συγκεντρώσαμε τα όσα περίεργα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή, σε εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης επικράτειας.

Από ψηφοδέλτια που κατέληξαν στην ανακύκλωση, καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, συλλήψεις και την κλήση για εφορευτική επιτροπή σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή, μέχρι τους σαλιωμένους φακέλους και την ερωτική επιστολή σε αρχηγό κόμματος.

Θεσσαλονίκη: Ψηφοδέλτια κατέληξαν στην ανακύκλωση

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκλογικό τμήμα της Α’ Θεσσαλονίκης, με τη δικαστική αντιπρόσωπο να αφήνει τα ψηφοδέλτια στο χώρο μετά το πέρας της διαδικασίας.

Όταν ενημερώθηκε ότι πρέπει να επιστρέψει όλο το εκλογικό υλικό, επέστρεψε στο εκλογικό τμήμα και στην αίθουσα που βρισκόταν αλλά ήταν πλέον αργά, αφού τα ψηφοδέλτια είχαν πάρει ήδη το… δρόμο για την ανακύκλωση!

Θεσσαλονίκη: Συγγνώμη με πήρε ο ύπνος!

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης καθώς την ώρα που ήταν να ανοίξουν οι κάλπες διαπιστώθηκε ότι απουσίαζε ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής τον περίμεναν στο προαύλιο, με τον ίδιο να εμφανίζεται λίγα λεπτά μετά και να ζητάει συγγνώμη για την καθυστέρηση καθώς όπως είπε άργησε να ξυπνήσει!

Εύοσμος: «Μέλος της εφορευτικής; Εγώ σήμερα έγινα νονός!»

Ανυποψίαστος άνδρας πήγε το απόγευμα της Κυριακής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, με τον δικαστικό αντιπρόσωπο να μην τον αφήνει να φύγει!

Ο λόγος;

Ο άνδρας ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής και θα έπρεπε να είναι εκεί από τις 07:00, ωστόσο εμφανίστηκε αρκετά ώρες αργότερα.

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ποτέ δεν ήρθε κάποιο χαρτί και μάλιστα ότι εκείνη την ημέρα γινόταν νονός και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε πήγε και με το κουστούμι.

Εύοσμος: Ψηφοφόρος… φαν του Ανδρουλάκη

Άλλο ένα ευτράπελο των εκλογών σημειώθηκε στον Εύοσμο. Αυτό συνέβη βέβαια μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και όταν άνοιξαν οι κάλπες για την καταγραφή των αποτελέσματατων.

Τότε λοιπόν, δικαστική αντιπρόσωπος και μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήρθαν αντιμέτωποι με μία… ερωτική επιστολή ψηφοφόρου με αποδέκτη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη!

Θεσσαλονίκη: Σαλιωμένοι φάκελοι, καρδούλες, μούντζες, αντεγκλήσεις και σύλληψη

Τι και αν σε πολλά εκλογικά κέντρα υπήρχαν μηνύματα παρότρυνσης; Το… χούι φαίνεται ότι δεν κόβεται!

Έτσι σε πολλά εκλογικά κέντρα της πόλης δικαστικοί αντιπρόσωποι και μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήρθαν αντιμέτωποι με σαλιωμένους φακέλους.

Δεν έλειπαν και τα ψηφοδέλτια τα οποία είχαν ζωγραφισμένα από καρδούλες μέχρι και μούντζες!

Σε κάποια εκλογικά κέντρα δεν έλειπαν και οι αντεγκλήσεις μεταξύ δικαστικών αντιπροσώπων και εκλογικούς αντιπροσώπους κομμάτων για το αν θα έπρεπε κάποια ψηφοδέλτια να θεωρηθούν ως άκυρα ή όχι.

Μάλιστα, στην Τούμπα τα πράγματα ξέφυγαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί μια 45χρονη εκλογική αντιπρόσωπος η οποία φέρεται να παρακώλυσε τη διαδικασία, καθώς καταμετρήθηκε ψηφοδέλτιο, το οποίο η ίδια πίστευε ότι έπρεπε να ακυρωθεί.

Θεσσαλονίκη: Σεξουαλική παρενόχληση στις… κάλπες!

Αίσθηση προκάλεσε και το περιστατικό με τη σύλληψη 70χρονου ο οποίος καταγγέλθηκε από 19χρονο φαντάρο ότι τον πλησίασε και του έπιασε τα γεννητικά όργανα!

Μάλιστα, όπως είπε ο 19χρονος, στη συνέχεια ο ηλικιωμένος του πρότεινε να πάνε στην τουαλέτα για να προβούν σε απρεπείς πράξεις.

Αδιαφορία και γκάφες

Πανελλαδικά πάντως για μία ακόμα φορά σημειώθηκε μεγάλο ζήτημα σχετικά με την προσέλευση των πολιτών που είχαν κληθεί ως μέλη εφορευτικής επιτροπής.

Δικαστικοί αντιπρόσωποι αναγκάστηκαν να ζητήσουν από ψηφοφόρους να μείνουν σε εκλογικά τμήματα για να βοηθήσουν στη διαδικασία, καθώς δεν είχε εμφανιστεί κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής ως όφειλε.

Η διαδικασία πάντως σχετικά με την επιλογή των μελών της εφορευτικής επιτροπής μάλλον είναι κάτι που πρέπει να επανεξεταστεί, αφού δεν έλειψαν οι γκάφες, με αποστολή κλήσεων σε Έλληνες μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού, αλλά ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή!

Ρόδος: Ήθελε μόνο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ!

Ακριβά θα πληρώσει την άρνησή του να παραλάβει άλλα ψηφοδέλτια πλην του ΠΑΣΟΚ, ένας 47χρονος Ροδίτης ο οποίος προκάλεσε επεισόδια στο εκλογικό τμήμα της Δ.Κ. Πυλώνας και δεν πειθάρχησε σε όσα προβλέπει ο νόμος για την εκλογική διαδικασία και την μυστική ψηφοφορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο 47χρονος αρνήθηκε να παραλάβει ψηφοδέλτια από την εφορευτική επιτροπή και των άλλων των κομμάτων πλην του ΠΑΣΟΚ, για να μπει στο παραβάν και να ψηφίσει, όπως προβλέπει ο νόμος.

Παρότι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και ο δικαστικός αντιπρόσωπος τού εξήγησαν ότι είναι υποχρεωτική η διαδικασία παραλαβής όλων των ψηφοδελτίων και η τελική επιλογή και η ψηφοφορία πρέπει να γίνει μέσα στο παραβάν, εκείνος αντέδρασε με απειλές και ύβρεις εναντίον τους, πέταξε τα ψηφοδέλτια και αποχώρησε.

Εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη της εκλογικής διαδικασίας, απειλή και εξύβριση του δικαστικού αντιπροσώπου.

Κρήτη: Δικαστικός αντιπρόσωπος… αγνοείται

Επικοινώνησε ο δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο Κρήτης τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί, προκαλώντας αναστάτωση στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς για κάποιες ώρες κανείς δε γνώριζε που βρισκόταν.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει στείλει τηλεγράφημα, οι υπηρεσίες ωστόσο λένε πως δεν το έλαβαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δικαστικός αντιπρόσωπος επικοινώνησε με το Πρωτοδικείο και μεταβαίνει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι είχε στείλει τηλεγράφημα ενώ οι υπηρεσίες αναφέρουν ότι δεν είχαν λάβει κάτι.

Υπενθυμίζεται πως για τον δικαστικό αντιπρόσωπο που αγνοούνταν είχαν κινητοποιηθεί το Πρωτοδικείο και ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ η κ. Μαρία Ραπτάκη από την Περιφέρεια Κρήτης ανέφερε ότι είχαν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για τον εντοπισμό του. Όπως διευκρίνισε η ίδια, ο συγκεκριμένος δικαστικός αντιπρόσωπος εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά του, και ενημέρωνε την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Αθήνα: Ψηφοφόρος… τετράποδος

Από τα viral της εκλογικής διαδικασίας είναι οι εικόνες ενός κυρίου ο οποίος έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο της Αθήνας παρέα με τον σκύλο του. Μάλιστα ο τετράποδος ψηφοφόρος περίμενε υπομονετικά έξω από το παραβάν τον ιδιοκτήτη του για να πάνε στην κάλπη. Ο άνδρας όταν έφτασε στην κάλπη σήκωσε το σκυλάκι στην αγκαλιά του και έριξαν μαζί στην κάλπη το ψηφοδέλτιο.

Λάρισα: Με κλαρίνα στο εκλογικό

Οργανοπαίχτες έκλεψαν την παράσταση στη Λάρισα κατά την εκλογική διαδικασία. Με τους ήχους του κλαρίνου συνόδευαν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι προσέρχονταν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Καβάλα» πάμε στο… παραβάν

Έφιππος και με τη συνοδεία ενός… μικρού γαϊδουριού, προσήλθε στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνάσιου Αργολίδας, στο Ναύπλιο, ένας 50χρονος αγρότης, για να ψηφίσει στις εκλογές.

Οπως γράφει η ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, ο Αριστείδης Τσιρίκος διάλεξε αυτό τον τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Πρώτα σταυρός μετά… κρέμασμα

Στην Πάτρα ψηφοφόρος-γαμπρός πήγε στην εκκλησία, με τη μηχανή, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Φορώντας ροζ σακάκι, ο γαμπρός πήγε στο εκλογικό τμήμα προκειμένου να προλάβει να ψηφίσει πριν από τον γάμο.

Την ίδια στιγμή, έφτανε στην εκκλησία η νύφη, συνοδευόμενη από μηχανές μότο κρος.

Το ζευγάρι είχε αποφασίσει την ημερομηνία γάμου του προτού ανακοινωθούν οι εκλογές.

Μετά το γλέντι στις κάλπες

Στις Σέρρες πάντως ένα ζευγάρι έκανε το… ανάποδο, αφού οι νεόνυμφοι πήγαν στο εκλογικό κέντρο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μετά το γλέντι του γάμου τους! Το ζευγάρι ψήφισε, φωτογραφήθηκε στην αυλή του εκλογικού κέντρου και μοίρασε μπουμπουνιέρες.

«Ψήφος» στην… Πυροσβεστική!

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο σε κεντρικό σχολικό συγκρότημα της Λάρισας. Σύμφωνα με το larissanet, ένας ηλικιωμένος ψηφοφόρος χρησιμοποίησε το ασανσέρ για ανέβει σε όροφο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας.

Για κακή του τύχη, όμως, προέκυψε βλάβη στον ανελκυστήρα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν τον συμπολίτη και το συμβάν να θεωρείται λήξαν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα