Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα στη Θεσσαλία λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.

Parallaxi
έκτακτη-σύσκεψη-στο-συντονιστικό-κέν-1056345
Parallaxi

Εικόνα αρχείου: Λάρισα, Λεωνίδας Τζέκας/ Eurokinissi 

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιοπλός, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Θεσσαλίας Νίκος Μητσιογιάννης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Θωμάς Καρανάσιος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση και δόθηκαν οδηγίες τόσο για την εξέλιξη των έργων καθαρισμού σε ποτάμια και υδατορέματα και την αποκατάσταση αναχωμάτων που εκτελούνται σε όλη τη Θεσσαλία, όσο και για την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων πολιτικής προστασίας ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Έως την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται – Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα

Έως και την Τετάρτη 27/9 αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία επισημαίνεται ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από αύριο το πρωί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

«Λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι οι δημοτικές αρχές της Περιφέρειας, ύστερα από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα αναστείλουν έως και την Τετάρτη 27/9 τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από αύριο το πρωί μέσω τηλεκπαίδευσης. Εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τις περιοχές που εξαιρούνται, υπογραμμίζουμε ότι η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία θα είναι συνεχής και θα ανανεώνεται διαρκώς.

Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν ευέλικτες αποφάσεις, με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Η τιτάνια προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας, την περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Μόλις αποφασιστεί ότι οι συνθήκες ευνοούν το πλήρες και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν απρόσκοπτα στις σχολικές αίθουσες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη Θεσσαλία και θα παραμείνει εκεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων».

Ακυρώνονται τα αυριανά ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας και Τρικάλων

Ακυρώνονται τα ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα στις δημόσιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, που αναμένεται να επηρεάσει τη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων κηρύχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση:

τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τις δομές υγείας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την εξυπηρέτησή τους άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Τυχόν οδηγίες ή απαντήσεις που αφορούν ειδικότερα υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού θα δίνονται αρμοδίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών (info@ypes.gr).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα